Filmul „Eu sunt Sam“, la seara de „Cinematecă“ de la Cinematograful „Arta“

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: ,

Published on august 05, 2024 with No Comments

Filmul „Eu sunt Sam“/„I Am Sam“ (r. Jessie Nelson) va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad, în cadrul programului de Cinematecă, prin care se reiau producții naționale și internaționale mai vechi, dar care au avut succes la festivaluri și public.

Proiecția va avea loc joi, 8 august 2024, de la ora 19.00 iar accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

„Eu sunt Sam“ este un film emoționant despre iubire, acceptare, determinare și despre ce înseamnă să fii diferit.

Este producția cu 20 de nominalizări și premii la festivalurile de film din întreaga lume, printre care și o nominalizare la Oscar pentru rolul de excepție făcut de Sean Penn.

Filmul spune povestea unui adult care are mintea unui copil de 7 ani. Pentru că este obsedat de Beatels, acesta îi pune fiicei sale numele Lucy Diamond (după cântecul trupei Beatles). Sam își dă seama de limitările sale și încearcă să o ajute pe Lucy să facă în viață tot ceea ce el n-a putut. Însă, autoritățile se sesizează și vor să îi ia copilul. Sam angajează o avocată cunoscută să îi apere cauza. Între cei doi se infiripă o poveste de dragoste.

Distribuție: Michelle Pfeiffer, Sean Penn, Dakota Fanning, Laura Dern, Loretta Devine, Kathleen Robertson, Mary Steenburgen

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad

 

SINOPSIS

„Eu sunt Sam“/SUA/2001

Bun, candid, onest si sincer, Sam (Sean Penn) lucrează din greu ca debarasator într-o cafenea Starbucks din Los Angeles, având mare grijă la aranjatul pachetelor de zahăr. Adoră întâlnirile cu prietenii, care capătă aspectul unor ritualuri și cade pradă emoțiilor extreme, de la exuberanța necontrolată, la posomorârea copilărească. Dar cea mai intensa emotie pe care o trăiește este dragostea pentru adorabila sa fiică. Mama ei, o femeie fără adăpost, a părăsit-o la naștere.

Pentru că e un mare fan Beatles, Sam a botezat-o Lucy și cu un mic ajutor din partea prietenilor, a crescut-o până la vârsta de 7 ani. Din acest moment, încep necazurile. Intelectul lui Sam este acela al unui copil de 7 ani, însă Lucy e isteață foc. Atunci când încearcă să-l facă pe tatăl ei să nu pară idiot, profesorii cred că ceva nu-i în ordine. Totul se complică cu niște ieșiri publice ale lui Sam, venite în cel mai nepotrivit moment. Autoritățile o plaseaza pe Lucy în grija unor părinți adoptivi. Acest lucru declanșează o luptă pentru custodie pe care Sam nu și-o poate permite. Și totuși, el încearcă să angajeze un avocat renumit de la o firmă prestigioasă…

Deznodământul…în cinematograf.

No Comments

Comments for Filmul „Eu sunt Sam“, la seara de „Cinematecă“ de la Cinematograful „Arta“ are now closed.