Remiză echitabilă, frustare la nivelul băncilor tehnice

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on august 10, 2024 with No Comments

UTA a ajuns la a treia remiză după cinci etape din acest sezon, obținută tot pe teren propriu, de această data în fața liderului la zi, Oțelul Galați. A fost 1-1 (0-1), după un meci în care balanța victoriei putea să se incline spre oricare dintre cele două combatante.

În fața a aproximativ 7.000 de spectatori, UTA a început ofensiv, cu un șut al lui Fabry pe lângă poartă, după o minge primită de la Costache, semnalizat însă în offside.

Alb-roșii au mai combinat spectaculos, cu Imoh protagonist, dar încet-încet Oțelul a preluat controlul partidei. Cu o posesie mai bună, grație unui plus de omogenitate, aceștia au devenit tot mai periculoși. Iar inevitabilul s-a produs în min. 13, atunci când gălățenii au deschis scorul, în urma unei faze controvesate.

Costache, având mingea la picior, a fost ținut, însă a insistat să o joace, dar a pasat-o greșit, la gălățeanul Zivulic. Acesta l-a deschis în dreapta pe Maciel, iar centrarea acestuia, la prima bară a fost perfect reluată cu capul de Juric, la colțul lung, fără speranțe pentru Robert Popa, 0-1.

UTA acuză șocul, Oțelul rămâne în control, iar Lameira este de două ori aproape de a majora scorul. În min. 18 a trimis cu capul pe lângă poarta lui Popa, iar în minutul 32 a șutat în abdomenul lui Ibrahima Conte, fază la care a fost consultat și VAR-ul. UTA a răspuns printr-un șut slab al lui Fabry, fără problem pentru Popescu..

UTA și-a adus aminte că joacă pe teren propriu de abia în finalul primei reprize. Omondi a deschis seria șanselor de egalare în min. 42 cu un șut puternic, boxat de portarul gălățenilor, după care Fabry l-a întins bine pe același Popescu, nevoit să-i respingă șutul în corner. Faza meciului a venit însă în prelungirile primei reprize, atunci când același Omondi a șutat de la aproximativ 30 de metri și mingea a lovit transversala, fără ca Popescu să schițeze vreun gest.

Oțelul a intrat în avantaj la cabine, iar Rednic a simțit că trebuie să mute. L-a scos pe Cristi Mihai, din nou cu o evoluție palidă, și l-a trimis în teren pe Joao Pedro. Dorinel Munteanu a răspuns,  înlocuindu-l pe Maciel cu Duric.

Gălățenii își puteau mări ecartul chiar în startul reprizei secunde, dar Robert Popa a avut o intervenție providențială la lovitura de cap a lui Stevanovic. Apoi din nou Lameira a trimis o minge cu efect puțin pe lângă bara porții arădene. După cele două faze, Dorinel Munteanu a preferat să-și așeze echipa pe poziții defensive, lucru care aproape că i-a reușit. UTA a dominat la construcție, a atacat mai mult, a obținut o suită de cornere, dar a păcătuit la capitolul viteză de joc. O altă problemă fiind lipsa unui vârf puternic care să profite de numeroasele mingi ajunse în careul gălățenilor.

Rednic i-a trimis în teren pe Tsouka și Mabea, fundașii laterali proaspăt sosiți la Arad, care au înviorat jocul în benzi. Ambii au stârnit murmure în tribune, după ce au aruncat foarte lung mingea la auturile obținute în jumătatea gălățenilor, iar Cîmpanu a adus și el un plus de prospețime pe faza ofensivă. Imoh a ratat o ocazie imensă în minutul 81, atunci când de la marginea careului mare nu a reușit să trimită spre poarta părăsită de Iustin Popescu, mingea ajungând în brațele portarului gălățean.

Când nimeni nu se mai aștepta, în ultimul minut al prelungirilor, mingea a căzut pe mâna fundașului Adăscăliței și Szabolcs Kovacs, aflat aproape de fază, a dictat penalty pentru UTA. Joao Pedro a luat cu curaj balonul și a marcat cu un șut puternic în stânga lui Popescu, 1-1.

Culmea, Oțelul putea da totuși lovitura la la faza imediat următoare. Atunci când, după o lovitură liberă, Pop a trimis cu capul, din centrul careului mare, dar mingea a fost respinsă din fața liniei porții de Tsouka.

Un egal de care nu au fost mulțumiți nici Rednic nici Dorinel Munteanu, dar unul până la urmă echitabil. Oțelul a ratat de câteva ori șansa desprinderii și putea da lovitura chiar pe final, iar de partea cealaltă UTA a avut posesia, a fost mai ofensivă, și a fost răsplătită și pentru cele șapte șuturi pe poarta lui Popescu.

UTA: Robert Popa – Râpă (Tsouka 64), Conte, Benga, Diogo Rodrigues (Mabea 64) – Fabry (Cristea 81), Van Durmen, Cr. Mihai (Joao Pedro 46) – V. Costache (Cîmpanu 64), Ezekiel, Omondi. Pe bancă: M. Popescu – Trif, An. David, Ekmecki, Halaf, Poulolo, V. Borcea. Antrenor: Mircea Rednic

Oţelul Galaţi: I. Popescu – Adăscăliţei, Cisse, Stevanovic, Zhelev – Cisotti (N. Roşu 76), Zivulic (Teles 64), Lameira – Maciel (Djuric 46), Juric (Pop 65), R. Tănasă (Andronache 65). Pe bancă: Kovalyov – Chira, Hofman, Neagu, S. Rus, Yabre, D. Maftei. Antrenor: Dorinel Munteanu

Arbitri: Szabolcs Kovacs (Satu Mare) – Romică Bîrdeș (din Pitești) și Mihăiță Necula (din București). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești)

No Comments

Comments for Remiză echitabilă, frustare la nivelul băncilor tehnice are now closed.