Volumul „Drumul spre lumină și libertate al Basarabiei (1917-1920)” a fost lansat la Chișinău.Publicat la Editura „Vasile Goldiș” University Press

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on septembrie 11, 2024 with No Comments

Editura „Vasile Goldiș” University Press a scos de sub lumina tiparului lucrarea istoricului basarabean Ion Negrei, Drumul spre lumină și libertate al Basarabiei (1917-1920). Volumul a fost lansat recent în cadrul Congresului Național al Istoricilor Români, organizat la Chișinău și Suceava.

Lucrarea a fost publicată sub coordonarea editorială a conf. univ. dr. Cristian Bențe, prorector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, și a dr. Sebastian-Dragoș Bunghez, vicepreședinte al Filialei Arad a Societății de Științe Istorice din România. Scrierea a fost editată în versiune bilingvă, româno-engleză. Traducerea cărții în limba engleză îi aparține lect. univ. dr. Laura-Rebeca Stiegelbauer, de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, iar finanțarea publicării a fost asigurată de Centrul Cultural Județean Arad și Asociația pentru Cultură, Educație și Tineret „Vasile Goldiș” din Arad.

Lucrarea a fost prezentată în cadrul congresului de către dr. Sebastian-Dragoș Bunghez. Cu această ocazie, Ion Negrei, vicepreședinte al Asociației Istoricilor „Alexandru Moșanu” din Republica Moldova, a mulțumit conducerii Universității de Vest „Vasile Goldiș” și Editurii „Vasile Goldiș” University Press pentru profesionalismul demonstrat.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a fost reprezentată la acest eveniment de înaltă ținută și de dr. Maria Alexandra Pantea care a prezentat două comunicări, „Activitatea filantropică a băncilor românești din Transilvania la începutul secolului al XX-lea”, respectiv „Școala de fete din Arad, expresie a emancipării și modernizării societății românești”.

No Comments

There are currently no comments on Volumul „Drumul spre lumină și libertate al Basarabiei (1917-1920)” a fost lansat la Chișinău.Publicat la Editura „Vasile Goldiș” University Press. Perhaps you would like to add one of your own?

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.