„Dincolo de granițe“, în premieră, pe marele ecran, la Cinematograful „Arta“ din Arad

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: ,

Published on septembrie 17, 2024 with No Comments

Cea mai recentă producție a regizorului suedez de origine georgiană, Levan Akin, „Dincolo de granițe“/„Crossing“ va fi proiectată la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Filmul va putea fi văzut vineri, 20 septembrie 2024, de la ora 19.00.

Ca și până acum, accesul publicului va fi gratuit în limita locurilor disponibile.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

„Am vrut să fie o adevărată scrisoare de dragoste pentru diversitatea Istanbulului. Aici toată lumea trăiește înghesuită și una peste cealaltă, oameni de diverse religii și etnii care trăiesc alături de pisicile și câinii orașului”, spune regizorul Levan Akin.

„Levan Akin aduce frumusețe pe străzile lăturalnice și malurile Bosforului în «Dincolo de granite», o elegie a călătoriei și a vieții trans care se întâmplă între Georgia și Istanbul. O poveste ruptă parcă dintr-un vis, cu o deosebită eleganță vizuală și o viziune elocventă a acceptării“, scrie Screendaily.

Filmul a deschis secțiunea cea mai populară a Festivalului de film de la Berlin de anul acesta – Panorama, și este o poveste emoționantă și plină de umanitate, care are loc pe străzile Istanbului din zilele noastre.

Premii:

Premiul Teddy la Berlinala 2024

Locul 2 în barometrul Premiul Publicului în secțiunea Panorama, la Berlinala 2024

SINOPSIS:

Titlu original: Crossing

Producție: Suedia, Danemarca, Franța 2024

Regie: Levan Akin

Distribuție: Mzia Arabuli, Lucas Kankava, Deniz Dumanli

Dramă, 105 minute

Data lansării în România: 20.09.2024

Rating: AP-12

Lia, o profesoară ieșită la pensie, a făcut promisiunea de a-și găsi nepoata demult pierdută Tekla. Căutarea o aduce în Istanbul, un oraș frumos care pare a fi plin de conexiuni și posibilități.

Acolo o întâlnește pe Evrim, o avocată care luptă pentru drepturile trans, iar Tekla pare a fi mai aproape ca niciodată…

Dar cum poți găsi pe cineva într-un oraș în care oamenii vin să se facă de negăsit?

 

No Comments

There are currently no comments on „Dincolo de granițe“, în premieră, pe marele ecran, la Cinematograful „Arta“ din Arad. Perhaps you would like to add one of your own?

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.