Presari, pescari, crăpari!

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on septembrie 29, 2024 with No Comments

La început, să răspundem la câteva din întrebările de bază la care trebuie musai să afli dezlegare în orice material decent de presă.

Cine? Păi, presarii, adică jurnaliștii cu pretenții de pescari. Anunțați mai mulți, dar prezenți mai puțini, din motive obiective (de la deschiderea facultăților, cu copii printre boboci, până la „dă-o dracu, așa de dimineață vreți să începem?”).

De ce? Păi, ca să demonstreze că sunt „crăpari” adevărați, adică spaima peștilor din cunoscuta și respectata specie autohtonă, blânzii locuitori solzoși ai lacurilor și râurilor noastre, de la daci încoace, alături de berzele și pârșii de lângă luciurile de apă.

Când? Păi, foarte recent, într-o zi frumoasă de toamnă, cu soare, un pic de vânt, vreme perfectă pentru alungarea bolilor profesionale ale branșei jurnalistice, citez din ceea ce au spus participanții, stresul și salariile „de căcat”.

Cum! Păi, simplu, s-a momit, s-a nădit, s-a lansat, s-a înjurat, colegial, vocal sau printre dinți, la anunțul capturilor, elegant scoase, care nu îți aparțineau, iar la final clasamentul a arătat în felul următor: Bogdan Cioara (gsp.ro) – cu un total de 6,25 kg; Daniel Kosztandi (TV Arad) – 3,5 kg; Claudia Untaru (stireanoastra.ro) – 2 kg, sprijinită „tehnic” de Lilia, gazda noastră, în asentimentul tuturor pescarilor din concurs. Clasamentul a fost completat de Daniel Berar, Florin Lucian Coita (aradreporter.ro), Sandu Kosztandi și Doru Pintea (stireanoastra.ro). No coments, știința, bafta și cântarul au decis!

Unde? Aici trebuie pus punctul pe „I”! O locație super fain, două hectare de verdeață și liniște! „Balta Albastră” din Vladimirescu, unde Dan Stupar (da, e vorba de fostul jucător al UTA-ei anilor 90, atât de iubită de fani) și soția sa, Lilia, au fost niște gazde de excepție.

„Organizăm evenimente private într-un cadru natural liniștit. Avem piscină, terase, teren de joacă, biciclete, hidrobiciclete, o barcă și două cabane matrimoniale de închiriat. Totul este protejat, îngrădit, iar parcare există atât în interiorul cât și în afara complexului”, ne-au spus Dan și Lilia.

Mulțumim sponsorilor evenimentului, magazinele: Arrow Internațional (Calea Timișorii nr. 45), prin reprezentantul local Cristi Herman, a dat tonul. Cu nada lui, excelenta Arbait, ne-a fost aproape Adrian Rednic, de la magazinul Pescuit Arad (Micălaca, Splaiul General Gh. Magheru, bl. 331), iar Adi Petrișor, de la Fir Întins (Calea Victoriei nr. 17) a fost, ca de atâtea ori, pe tabloul sponsorilor competiției.

Papilele gustative ale tuturor celor prezenți la „acțiune” aduc mulțumiri deosebite lui Eugen Fabian și Nelu Micu, „preparatorii” unui ceaun a cărui savoare a completat o zi „de zile mari”.

Și pentru că am cam lungit-o, nu putem decât să punem punct, cu o urare și o invitație: „Să ne vedem la următoarea ediție, mai mulți, sănătoși și voioși!”

 

 

 

 

 

No Comments

Comments for Presari, pescari, crăpari! are now closed.