Al șaptelea val!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 05, 2024 with No Comments

UTA a așteptat-o pe Petrolul cu speranțe, dorindu-și enorm să confirme rezultatul bun de la Cluj și să obțină, în sfârșit, o victorie în fața propriilor fani, exasperați de șirul parcă nesfârșit al remizelor.

Aceasta a venit la capătul celui de al șaptelea meci de pe arena Francisc von Neuman, disputat într-o atmosferă, hai să-i spunem inedită, în lipsa galeriei, care a ales absența de la meci, ca răspuns la evenimentele de la Cluj, de la finalul meciului cu CFR.

S-a auzit totuși „De la Dunăre la Sena”, cântat de suporteri, fiind afișate două bannere la tribuna I, pe care era scris „UTA suntem noi…toți / Sănătate Mircea Rednic”, și unul la „a doua”, cu mesajul „Toți uniți pentru UTA”.

UTA a început prudentă, știind că are în față o grupare revelație a acestui început de sezon, cu o apărare bine pusă la punct, cu portarul Zima ca reper, sau cu jucători care pot face diferența în avanposturi, gen Mihnea Rădulescu sau experimentatul Gicu Grozav.

Începutul a fost echilibrat și după o minge respinsă de Robert Popa la șutul lui Mihnea Rădulescu, Zima s-a remarcat de două ori la execuțiile lui Jordan Kadiri. Interesant este că Mircea Rednic a ales din nou o formulă inedită, fără mijlocașii consacrați, Joao Pedro și Fabry, dar cu Câmpanu, cu apariții deloc convingătoare în acest sezon. Culmea, a pariat din nou pe un „cal” câștigător, acesta contribuind la două din cele trei goluri ale alb-roșiilor.,

UTA a acuzat o ușoară crispare în debutul partidei și Petrolul a profitat, combinând mai mult și apropiindu-de câteva ori periculos de poarta lui Popa. Lucrueile s-au reglat încet-încet în tabăra arădeană, iar în minutul 32 tabela s-a mișcat. Cîmpanu l-a lansat bine în careu pe Râpă, fundașul dreapta a centrat în fața porții acolo unde Huja, presat de Hrezdac, și-a împins mingea în propria poartă, 1-0.

Șase minute mai târziu, Cîmpanu a executat o lovitură liberă de la aproximativ 28 de metri, puțin lateral dreapta, mingea a „mușcat” gazonul în fața lui Zima, care, încercând o respingere, și-a trimis-o în plasa laterală. Un gol parabil, dar era 2-0, bucurie pe arenă, și UTA părea să fie total în control. A venit însă minutul 44 și gestul lui Kadiri, care și-a lovit adversarul cu palma peste față. A încasat inițial un galben de la centralul Horia Mladinovici, dar la intrevenția VAR-ului, acesta l-a transformat în roșu. Se anunța o repriză mai mult decât dificilă pentru UTA.

La doar câteva minute de la reluare, temerile aveau să fie confirmate. În minutul 53, Popa nu a putut reține șutul lui Grozav, din unghi, iar Tudorie, pe fază, a înscris din alunecare, de la marginea careului mic, 2-1. Ajutată și de șansă, UTA a replicat perfect peste doar trei minute. Costache a pătruns impetuos pe partea stângă, a centrat în fața porții, Zima a ieșit greșit, iar Hrezdac s-a dovedit omul potrivit la locul potrivit, reușind să împingă mingea în poartă, 3-1! Un nou meci de excepție al blondului mijlocaș revenit de la Corvinul.

La adăpostul a două goluri, UTA s-a „blindat” în fața propriului careu, a trecut și prin emoțiile unui posibil penalty, analizat minuțios de Mladinovici, care a decis că nu a fost, și a respins toate tentativele „găzarilor” de a-și crea ocazii periculoase.

S-a încheiat 3-1 pentru UTA, o victorie mai mult decât muncită, obținută în fața unei alte echipe din zona de play-off, și un rezultat care îi aduce pe elevii lui Mircea Rednic din nou în apropierea primelor șase locuri.

UTA: Robert Popa – Râpă, Poulolo, Conte, Trif – Hrezdac, Van Durmen – Cîmpanu (63 Zsori, 90+5 Cristea), Costache (83 Benga), Omondi – Kadiri. Pe bancă: Mitrovic – Borcea, C. Mihai, J. Pedro, Benga, Mabea, Dumiter, Zsori, Fabry, Ghezali, R. Cristea. Antrenor: Mircea Rednic

Petrolul: Zima – Ricardinho, Stănică, Huja, Dumitriu (66 Irobiso) – Keita (46 Akosah) – Rădulescu (66 Tolea), Hanca, Jyry, Grozav (81 Moussaki) – Tudorie. Pe bancă: Eșanu – Papp, Jahic, Roche, Tolea, D. Radu, Mateiu, Akosah-Bempah, Irobiso, Moussaki. Antrenor: Mehmet Topal

Arbitri: Horia Mladinovici (București) – Ferencz Tunyogi (Zalău), Cosmin Bojan (Târgu Mureș). Rezervă: Florin Mazilu (Satu Mare)

Foto: uta-arad.ro

No Comments

There are currently no comments on Al șaptelea val!. Perhaps you would like to add one of your own?

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.