Administraţia Finanţelor Publice a oraşului Nădlac este una din cele patru administraţii fiscale din judeţul Arad care urmează să fie desfiinţată în urma reorganizării ANAF.
„Ca om care lucrez în sectorul privat de peste 20 de ani ştiu ce înseamnă timp pierdut la cozi sau pe drumuri pentru a plăti taxele şi impozitele. De aceea vreau să trag un semnal de alarmă asupra importanţei păstrării «finanţelor» de la Nădlac. De la cei care au încheiate contracte de arendă, agenţii economici, până la micii meseriaşi, toţi vor fi obligaţi acum să se deplaseze 50 km până la Arad să îşi achite contribuţiile”, declară consilierul judeţean Mircea Onea.
Scopul guvernanţilor este de a creşte nivelul de colectare dar parcă fac cu tot dinadinsul contrariul. „În Nădlac, agricultura este principala activitate a locuitorilor, de la ei se aşteaptă să plătească şi impozitul pe veniturile din activităţi agricole, introdus de USL din acest an, şi cu toate acestea vor să desfiinţeze finanţele din zonă. Care este logica acestei reorganizări când, în mod normal, păstrezi finanţele acolo unde ai mai mulţi contribuabili, mai ales agricultori”, este de părere consilierul judeţean Mircea Onea.
Soluţii s-ar găsi, importantă e voinţa! Nădlacul este zonă de frontieră, zonă cu risc mare de evaziune, iar unul dintre argumentele guvernanţilor este tocmai consolidarea instituţiilor fiscale în zone cu un asemenea risc. Deci pe baza unui asmenea argument s-ar putea menţine administraţia fiscală din Nădlac.
Centralizarea înseamnă pierderea legăturii directe cu contribuabilul, iar un alt efect negativ este faptul că se pierde această legătură cu micul contribuabil, cu cetăţeanul cu venituri mici. „Nădlacanii sunt nemulţumiţi şi se simt nedreptăţiţi. S-au strâns peste 1000 de semnături deja pentru susţinerea cauzei noastre”, încheie consilierul judeţean.
No Comments
Comments for Consilierul judeţean Mircea Onea trage un semnal de alarmă asupra necesităţii păstrării administraţiei fiscale de la Nădlac are now closed.