Secţia de artă a Complexului Muzeal Arad a fost gazda unei atractive expoziţii intitulată ”Poveștile copilăriei” cu lucrări realizate în cadrul Taberei de caligrafie și ilustrație de carte – Bata 2016. Evenimentul a avut loc cu ocazia celei de a șasea ediții a Simpozionului național cu participare internațională «Momente din istoria lecturii publice la Arad» organizat de Biblioteca Judeţeană “Alexandru D. Xenopol”.
Dintre cele zece povești ilustrate în expoziție nu au lipsit “clasicele”: ”Prâslea cel voinic şi merele de aur” de Petre Ispirescu, ”Motanul încălţat” de Charles Perrault, ”Crăiasa Zăpezii” de Hans Christian Andersen. Acestea alăturându-se unor poveşti din Asia, Africa, Australia şi America.
Lucrările expuse aparțin tinerilor artişti: Lou Bouquier, Marie Failla, Julie Legrand şi Flora Geraldine – Baude de la Şcoala Superioară de Artă din Epinal, Franța, Iulia Pop, Razvan Mihai Muhan de la Universitatea de Arte şi Design Cluj–Napoca, Isabella Beatrice Madarasz şi Paul Babencu de la Liceul de Arte “Sabin Drăgoi” din Arad (prezenţi la vernisaj) Patricia Batki de la Universitatea din Strasbourg.
“Aceştia au realizat ilustrațiile pe parcursul a opt zile, în cadrul Taberei internaţionale de caligrafie şi ilustraţie de carte de la Bata (a VIII-a ediţie), în perioada 20-28 august 2016. Coordonatorul acestei tabere a fost, la fel ca şi în anii precedenţi, profesorul Florin Florea de la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca. Şi la prezenta ediţie reportajul foto al taberei a fost realizat de Alain Kauff din Strasbourg” a precizat Florin Didilescu, directorul Bibliotecii Judeţene “Alexandru D. Xenopol”.
La vernisaj au fost prezenţi, alături de bibliotecari din ţară şi din Ungaria, şi elevii Şcolii Gimnaziale din Bata, însoţiţi de învăţător Delia Micurescu, şi, prin intermediul internetului, o parte dintre protagoniştii taberei.
No Comments
Comments for Expoziția Taberei de la Bata 2016 – Poveștile copilăriei are now closed.