Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, reacţionează faţă de Legea Amnistierii, atrăgând atenţia că România are nevoie de pedepse mai aspre, de metode coercitive mai categorice, şi nu de blândeţe în raport cu infractorii. Intenţia USL de a-i face scăpaţi pe cei care au devalizat ţara este explicabilă numai prin prisma unor complicităţi între puterea legislativă şi cei care au atentat la ordinea de drept.
“Ţara aceasta este în vrie de 24 de ani, din punct de vedere al actului legislativ. S-au dat legi interpretabile, şubrede şi chiar legi care nu s-au aplicat niciodată. Dar niciuna nu o întrece pe cea pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse, scornită în laboratoarele USL! Este un pericol public, şi nu mă sfiesc să spun că deschide larg poarta proliferării fărădelegilor în România“ a subliniat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Ioţcu susţine că această lege ar fi trebuit dezbătută înainte de a fi luată în discuţie în Parlament, şi nu ulterior, aşa cum anunţase preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. “Aceste dezbateri nu sunt un capitol de bifat, în relaţia cu societatea civilă şi Uniunea Europeană, ci instrumente de lucru care corectează eventualele aberaţii, de genul celor cuprinse de legea amnistierii. USL trebuie să mai înveţe şi să aplice mecanismele democraţiei. Chiar dacă dispune de o majoritate de peste 70% în Parlament, USL nu este stăpâna României şi a românilor, dispunând, ca în feudalism, de soarta acestora“, a mai adăugat Nicolae Ioţcu.
De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Arad susţine că modificările la Codul Penal sunt lipsite de fundamentare şi de oportunitate, iar faptul că au fost dezbătute în lipsa reprezentanţilor CSM şi fără să fie transmise spre avizare reprezintă nu numai o încălcare a practicilor, ci şi un pericol. Cu atât mai mult cu cât unele amendamente admise de Comisia juridică au făcut obiectul unor încercări de reglementare la momentul discutării legii de punere în aplicare a Codului Penal şi au fost respinse atunci de Parlament, dar USL nu a ţinut cont nici de asta!
“În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, instituţie supusă frecvent controalelor din partea diverselor organe ale statului, înţeleg că uneori verificările sunt absurde şi blochează cursivitatea unor proiecte de investiţii. Dar cine procedează corect, respectând legea, nu are niciun fel de emoţii legat de controale şi nu caută să creeze mecanisme prin care să se plaseze deasupra legii. Cu atât mai puţin ar trebui să o facă aleşii, care trebuie să muncească pentru oameni, pentru dezvoltare şi nu pentru mascarea diverselor interese pe care unii le au. Voi solicita parlamentarilor PDL de Arad să susţină în Parlament punctul meu de vedere cu privire la această lege: nimeni nu trebuie să se considere imun în relaţia cu instituţiile care controlează legalitatea, şi fiecare român, indiferent de poziţia publică pe care o ocupă, trebuie să se supună legii!” a încheiat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.
No Comments
Comments for Nicolae Ioţcu: “USL nu este stăpâna României şi a românilor, chiar dacă are 70% în Parlament” are now closed.