Spitalul TBC din Arad, acolo unde sunt tratați arădenii bolnavi de Covid-19, a fost deschis în anul 2017 și este printre cele mai moderne din România. Este singurul spital construit și echipat integral de un Consiliu Județean și este dovada faptului că pentru administrația locală sănătatea publică este pe primul loc. Spitalul a fost construit la standardele medicale cerute de legislația în vigoare și a fost dotat cu aparatură medicală nouă și performantă. Coordonarea medicală a acestui spital a fost preluată recent de doctorul Adrian Wiener.
După ce în media națională spitalul a fost descris ca fiind „lagărul morții”, la nivelul managementului spitalului lucrurile s-au schimbat, după cum a declarat Adrian Wiener. Aici s-au vindecat de COVID-19 și au fost externați până astăzi, la această oră, 107 pacienți. Între aceștia, o pacientă de 82 de ani și una de 87 de ani! Iar cele două paciente ne demonstrează că ne putem vindeca de COVID-19 indiferent de vârstă!
„Pacienții sunt într-o stare emoțională foarte delicată, unii dintre ei sunt foarte sensibili, se simt stigmatizați. Acest lucru se datorează felului în care s-a comunicat public despre această boală, anxietatea socială extremă indusă de unii. Personalul medical s-a adaptat la această situație specială, am mărit numărul de persoane care răspund la telefoane, am luat decizia de a nu mai ține saloanele închise și avem o delimitare clară a zonei roșii de zona verde. Am extins terapia intensivă și am alocat întreaga structură de la parter pentru cazurile grave, iar etajul a fost destinat pacienților asimptomatici sau cu simptome moderate. Structura de personal este implicată, sufletistă, funcționează în condiții de normalitate, având în vedere contextul bolii pe care o gestionează”, a spus doctorul Adrian Wiener.
„Pretextul ultimelor atacuri a fost Spitalul TBC, transformat în secție de tratare Covid -19, unde se duce o luptă grea pentru sănătatea pacienților. Sunt o sută de pacienți acolo, toți cu acces la telefon mobil și la comunicare, toți într-o stare psihică și fizică delicată, din cauza bolii. Este adevărat că s-au făcut și greșeli acolo, că acest război nu este întotdeauna ușor, dar peste 90% dintre pacienți înțeleg lupta care se duce pentru ei. Câteva voci scoase din context nu înseamnă o regulă general valabilă, chiar dacă noi le luăm și pe acestea foarte in serios. Superficialitatea unor cadre medicale de la Spitalul TBC a fost denaturată politic și s-a creat panică între arădeni, afirmându-se că excepțiile și erorile regretabile sunt, de fapt, un mod de lucru la Arad! Este nedrept, pentru că aici sunt și oameni dedicați profesiei, care tratează sute de persoane acum! Am constatat că s-a încearcat învinovățirea Consiliului Județean Arad pentru unele erori medicale. Noi nu suntem medici! Noi aprobăm investiții, cumpărăm din banii arădenilor aparatura medicală pe care o solicită specialiștii”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
No Comments
Comments for Pentru administrația locală sănătatea publică este pe primul loc are now closed.