Şcoala de sudori din Arad a reprezentat România la Premiile UE pentru promovarea antreprenoriatului

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on noiembrie 29, 2017 with No Comments

Un nou pas pe podiumul Premiilor Europene pentru Promovarea Firmelor (European Enterprise Promotion Awards – EEPA), eveniment susținut de Uniunea Europeană a fost făcut de Şcoala de Sudură din Arad care funcţionează sub egida Filialei Judeţene Arad a Confederaţiei Patronatul Român.

La concurenţă cu firme de prestigiu şi experienţă în diferite domenii, Şcoala de Sudură arădeană a câştigat în acest an locul cinci (5) din 34 de ţări participante.

Este meritul unei echipe, dar în special al celui care a înfiinţat această şcoală şi care a pus suflet şi dăruire la ridicarea ei, dotarea şi echiparea cu cele mai moderne aparate, astfel încât elevii să înveţe meserie şi nu doar teorie.

Este vorba de Ioan Marin Crişan, directorul Şcolii de Sudură şi preşedintele Filialei Arad a Confederaţiei Patronatul Român.

La întoarcea de la Tallin – Estonia, ţară care a fost în acest an gazda Premiilor Europene pentru Promovarea Firmelor (European Enterprise Promotion Awards – EEPA), Ioan Marin Crişan a declarat:

Sunt fericit că am urcat din nou pe podium şi am fost între primele cinci ţări premiate de către Uniunea Europeană. Am avut o satisfacţie imensă în momentul în care Şcoala de Sudură pe care o conduc a fost ovaţionată şi aplaudată. Am primit nu doar premiu, am primit felicitări şi aprecieri, pentru felul în care am construit şi dotat aceasta şcoală. Până acum am avut satisfacţia că cei care au trecut pragul şcolii noastre au o meserie bine platită, că au o calificare, că am contribuit real la economia judeţului, a ţării şi chiar a Europei prin elevii calificaţi, iar acum am primit şi recunoaştere internaţională. Nimic din ceea ce am realizat nu ar fi fost posibil dacă nu aş fi avut susţinerea în primul rând a familiei, a soţiei mele Leonora, şi fiului meu Eduard, student în anul doi la Timişoara la Automatizări şi Calculatoare cel care s-a ocupat îndeaproape de promovare. Este cel care a realizat site-ul Şcolii de sudură, atât în limba română dar şi în limba engleză, pe platforma WordPress, simplu, dar util și coerent pentru promovarea școlii de sudori atât în ţară dar şi în exterior. Știe el de ce: în vestul Europei, din Austria încolo, școlile bune de sudură sunt destul de scumpe, iar tinerii de acolo ar putea găsi la Arad un chilipir foarte util.

Mai mult chiar, am şi avut elevi din Austria, dar şi elvi care au terminat la noi şi au plecat să lucreze afară. Cu riscul de a mă repeat, vă reamintesc că meseria de sudor este destul de bănoasă și căutată, în România ajunge la 700 de euro pe lună, bani în mână, iar în străinătate un începător ia 1.700 de euro pe lună, net. Un elev de-al meu câștigă la Sidney 9.000 de dolari australieni net, iar un altul care a terminat anul trecut şcoala a plecat la New York pentru un salar de 8000 de dolari. Deci înfiinţarea acestei şcoli, un vis al meu, nu doar că s-a materializat dar îmi aduce şi satisfacţii. Aş dori să vă reamintesc echipa pe care o am alături. Este vorba despre prof. dr. ing. Viorel Micloşi – consultant stiinţific, prof. dr. ing. Francisc Tusz, ing. Lala Petru şi instructor sudor Chiţescu Gabriel.” .

Următoarea ediție a premiilor promotorilor firmelor mici și mijlocii va avea loc în mandatul Austriei la Președinția rotativă a Consiliului UE, probabil la Viena.

 

 

No Comments

Comments for Şcoala de sudori din Arad a reprezentat România la Premiile UE pentru promovarea antreprenoriatului are now closed.