Ședință publică extraordinară cu nu mai puțin de 30 de puncte pe ordinea de zi, în ultima zi a lunii ianuarie. Trei dintre proiectele supuse votului au stârnit un interes deosebit în rândul unei părți a cetățenilor, mai ales că acestea au făcut și subiectul unor dezbateri publice. Vorbim despre proiectul privind repartizarea excedentului bugetar al municipiului, cel privind Bugetul General de Venituri și Cheltuieli aferent anului 2020 și nu în ultimul rând proiectul privind regulamentul stabilit la nivel local pentru acordarea de sprijin financiar celor care doresc să-și reabiliteze fațadele imobilelor situate în zonele de acțiune prioritară din municipiu.
“Excedentul este prevăzut și în acest an pentru continuarea investițiilor. Este un buget pe care noi am încercat să-l facem echilibrat, atât cultura și sportul, cât și investițiile regăsindu-se în el. Veniturile sunt estimate, cheltuielile sunt prognozate și așa cum prevede legea, după 6 luni poate fi rectificat. Cu siguranță va fi îmbunătățit, astfel încât pe parcursul anului 2020 să avem și investiții la Arad și reparații, să avem și fațade noi și activități culturale, dar să susținem și sportul. Să avem din toate, cât mai mult posibil, evident în limita unui buget care este la nivelul anului 2013 ca urmare a modificărilor legislative din ultimii ani. De aceea trebuie să fim atenți la cheltuieli, astfel încât să ne rămână bani pentru investiții. Un oraș care nu investește este un oraș care nu se dezvoltă”, a precizat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.
Cu 19 voturi “pentru” și o singură abținere, Regulamentul de aplicare a Legii nr. 153/2011 privind măsuri de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor, pentru zone de protecție a monumentelor istorice și pentru zonă monumente protejate în municipiul Arad – Program de sprijin financiar acordat proprietarilor de clădiri din zonele de acțiune prioritară din Municipiul Arad, a fost aprobat, după ce i-au fost aduse câteva amendamente.
“Aradul, alături de Oradea, Timișoara și Brașov sunt pionieri în aplicarea acestei legi care prevede că Primăria poate fi partener la refacerea fațadelor. M-aș fi bucurat ca la dezbaterea publică organizată de curând să fi avut o dezbatere mai amplă, dar ceea ce am spus atunci, vreau să spun și acum: nu este un regulament bătut în cuie! Vom vedea cum funcționează și vom fi dispuși și deschiși să-l îmbunătățim.”, a precizat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.
Tot azi, consilierii au fost de acord atât cu schimbarea denumirii Filarmonicii de Stat Arad în “Filarmonica Arad”, cât și cu predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a terenului din Subcetate în suprafață de 14.000 mp unde Compania Națională de Investiții intenționează să construiască o bază sportivă.
No Comments
Comments for CLM Arad a aprobat Bugetul pe 2020 are now closed.