UTA a cedat surprinzător în fața Chindiei Târgoviște, la… Ploiești, fanii alb-roșii fiind pedepsiți cu un scenariu care s-a repetat de atâtea ori de-a lungul acestui sezon. Dominare clară a favoriților, ocazii imense ratate cu nonșalanță, lovitură de grație venită pe o greșeală de arbitraj la final de partidă.
Un rezumat al partidei, apoi concluziile și necesarul semnal de alarmă.
Partida s-a desfășurat la o oră total nepotrivită, într-o atmosferă mohorâtă, pe un stadion pustiu, cu un teren greu, ingrediente tipice fotbalului românesc actual de primă ligă. Totul asezonat și cu o lapoviță sâcâitoare
Prima ocazie a fost consemnată în dreptul arădenilor, în min. 16, când Otele a profitat de indecizia apărătorilor centrali adverși, dar a tras în portarul Căbuz, de la doar cinci metri. Același Otele a trimis cu capul sub bară, în min. 24, dar goal-keeper-ul gazdelor a respins cu un reflex salvator. Gazdele au replicat mai periculos abia în min. 33, când ex-utistul Passaglia a șutat din afara careului, Iacob s-a dovedit salvator și a respins. Nimic altceva de consemnat până la final, speranțele alb-roșiilor rămânând pentru partea secundă.
La reluare lapovița s-a transformat în ninsoare, iar jocul nu a a crescut în intensitate foarte mult. În min. 55 UTA a avut o nouă ocazie memorabilă, bineînțeles ratată. Otele a pătruns pe stânga, a centrat în fața careului mic, de unde Miculescu a reușit să-l ia perfect la țintă pe Căbuz! Apoi, meciul a intrat în letargie, fără evenimente notabile, asta până în min. 71, când Cardoso l-a găsit în careul mic pe Otele, care a mai reușit o dată să rateze incredibil, trimițând de la doar cinci metri de poartă mult peste!
Blestemul ratărilor s-a răzbunat în min. 86. Elevii lui Ionuț Badea au pierdut ușor mingea la centrul terenului, nou intratul Sylla a făcut o cursă bună, i-a trimis lui Florea, în careu, Erico a încercat să îl blocheze, atacantul gazdelor a plonjat șmecherește, lucru parcă așteptat de centralul Bârsan, care a fluierat rapid penalty. Același Florea a tras de la 11 metri, Iacob a respins în față, tot jucătorul Chindiei a interceptat și a trimis mingea în plasă, 1-0. Badea a efectuat prima schimbare, introducându-l pe Ongaro, UTA a presat, în prelungiri Cardoso a avut șansa să egaleze, dar a tras slab și Căbuz a respins. Final și dezamăgire pentru toată suflarea alb-roșie, după ce UTA a controlat clar meciul și părea capabilă să revină cu cel puțin cu un punct la Arad.
Concluzii? UTA, deși a dominat teritorial clar, a jucat lent și previzibil, abuzînd de pase laterale și înapoi. Sistemul tactic gândit de Ionuț Badea pare o necunoscută pentru jucători. Se ajunge greu la poartă, lipsește agresivitatea din mandatul lui Balint, ocaziile apar greu. Fazele fixe nu aduc nici un pericol, iar atunci cînd apare șansa de a marca, jucătorii par efectiv blocați psihic, fiind incapabili să aleagă o soluți adecvată de finalizare. Aproape meci de meci, portarul echipei adverse este evidențiat. Ionuț Badea, în ciuda unui discurs fotbalistic interesant în conferințele de presă și în declarațiile de la finalul partidelor, nu pare să fie ceea ce UTA are nevoie.
Semnalul de alarmă? În perspectiva ultimelor rezultate și a ceea ce au arătat în teren, patru formații par să fie peste UTA în acest moment. E vorba de Rapid, Sepsi, FC U Craiova și FC Argeș. Acestea par capabile să lupte pentru râvnitele locuri șapte și opt. În subsol, lupta pentru mult doritul loc de baraj se va da între Clinceni și Dinamo, Gaz Metan find clar condamnată. Cealată luptă, pentru evitarea celuilalt loc de baraj, le va avea ca potențiale protagoniste pe UTA, Chindia și Mioveni. Lupta se anunță pe viață și pe moarte, în condițiile în care diferențele de puncte vor fi foarte mici, iar tactica lui „important e să nu pierdem” nu prea ajută. Cu realism trebuie să recunoaștem că UTA nu trece printr-o perioadă prea bună, iar entuziasmul și căldura unor suporteri extraordinari nu pot compensa lipsa de inspirație de pe bancă sau din teren. Consider că acest scenariu este unul realist și trebuie luat în considerare de cei cu putere de decizie în club.
Chindia: Căbuz – Căpușă (Celea), Iacob, Pițian, Simo – Butean (Florea), Dulca, Passaglia, Popadiuc – Atanase (Jipa) – Chunchukov (Sylla).
UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Cardoso, Vorobjovas (Ongaro), Batha, Ubbink, Otele – Miculescu.
Au arbitrat: M. Bârsan – la centru, A. Constantinescu (ambii din București) și F. Tunyogi (Zalău) – asistenți.
No Comments
Comments for Eșec, concluzii și un semnal de alarmă! are now closed.