Primarul oraşului Sântana, Daniel Tomuţa, şi-a prezentat bilanţul după un an de mandat.
Astfel, între realizările pe care acesta şi echipa sa le-au avut de când se află la conducerea oraşului se numără asfaltarea străzii Cloşca, prin care s-a urmărit pe de o parte dezvoltarea infrastructurii rutiere iar pe de altă parte dirijarea circulaţiei pentru ca maşinile de mare tonaj să nu mai treacă prin centrul oraşului. Asfaltarea străzilor va continua, dar numai după finalizarea lucrărilor de canalizare. „Până în vara anului viitor se vor finaliza lucrările la sistemul de canalizare al oraşului, ceea ce ne împiedică să demarăm mari lucrări de asfaltare. Până atunci, vom termina de pietruit toate drumurile de pământ şi vom asfalta doar acele drumuri pe care nu se introduce canalizarea. Sper ca oamenii să înţeleagă că lucrurile bune trebuie făcute cu înţelepciune. Nu putem asfalta azi o stradă iar mâine să o spargem pentru a introduce canalizarea”, a declarat Daniel Tomuţa.
La acest capitol, primarul a menţionat trotuarele din Caporal Alexa. „Au fost realizate de o parte şi de alta a drumului judeţean ce străbate localitatea. Lucrarea a fost finalizată în luna decembrie 2012. Sunt construite din beton de calitate, produs în staţia de betoane, având certificat de încercare la presiune. Lungimea trotuarelor este de 3 kilometri”, a menţionat primarul. Tot în decembrie 2012 au fost finalizate şi lucrările la hala din piaţă. Aceasta are o suprafaţă acoperită de 780 de metri pătraţi şi a fost realizată din panouri tip sandwich. „Urmează extinderea halei existente, pentru a unifica piaţa agroindustrială cu hala de lactate. Suntem în faza de licitare a lucrării, urmează ca într-o lună să pornească lucrările. Hala de lactate va fi branşată la reţeaua publică de apă-canal şi energie electrică. Vom asigura, în acest fel, desfacerea şi comercializarea produselor lactate în condiţii civilizate, optime de igienă”, a declarat primarul Daniel Tomuţa.
Administraţia locală s-a preocupat şi de datoria oraşului, realizând economii prin plata anticipată a unei mari sume de bani. „Faptul că, la un moment dat, dezvoltarea oraşului s-a produs din împrumuturi constitue o mare problemă. Creditul luat în anul 2007, valabil până în februarie 2026, are o valoare actuală de 8.775.028 de lei. Datorită faptului că în decembrie 2012 am virat anticipat suma de 2.500.000 de lei, care acoperă ratele şi dobânda pentru 3 ani, am realizat o economie de 326.700 de lei. Valoarea creditului rămas este de 5.764.000 de lei, ratele lunare fiind de 43.000 de lei. Dobânda a scăzut de la 38.000 de lei la 26.000 de lei”, a precizat primarul.
În final, edilul a prezentat şi societatea Primvest Consult SRL, la care primăria este asociat unic. „Deschiderea acestei societăţi a pornit de la necesitatea realizării obiectivelor pe care ni le-am propus în campania electorală. Mă refer la curăţenie, repararea şi întreţinerea obiectivelor din patrimoniul oraşului cu costuri cât mai reduse şi, de ce nu?, la oferirea unor locuri de muncă”. Activitatea societăţii a început în 11 iunie 2013, cu un număr de 12 angajaţi: 10 muncitori, un administrator şi un contabil. Societatea a încheiat deja contracte cu terţe persoane pentru prestări servicii în construcţii, având frontul de lucru asigurat pentru anul în curs. De remarcat, că societatea primăriei îşi asigură fondul de salarii din resurse proprii, până la această dată încasând doar de la terţe persoane suma de 24.000 de lei.
„Toate acestea sunt rodul muncii în echipă, alături de viceprimarul Cornel Gligor şi ceilalţi colaboratori. Cu toţii au înţeles că e nevoie de multă muncă, seriozitate, implicare şi înţelepciune în luarea celor mai bune decizii pentru oraşul şi concetăţenii noştri”, ţinut să mai menţioneze primarul Daniel Tomuţa.
No Comments
Comments for Daniel Tomuţa: „Lucrurile bune trebuie făcute cu înţelepciune” are now closed.