Mircea Rednic se arăta optimist înaintea jocului de la Craiova, cu Universitatea, mizând pe prestația din repriza a doua a meciului cu Rapid și pe săptămâna în plus de pregătire și omogenizare.
Din păcate, în Bănie lucrurile au stat cu totul altfel. Exceptând câteva puseuri fotbalistice, UTA s-a prezentat ca o echipă moale, fără personalitate și nerv, fără idei de joc, cu o construcție lentă, și o defensivă „horror”.
A fost 4-2 (1-1) la capătul unei partid în care gazdele au dat senzația că au nevoie doar să apese mai tare accelerația în unele momente, pentru a-și apropia fără emoții victoria. UTA a început decent, cu o posesie bună și chiar cu câteva apariții aproape de poarta lui Popescu. Cei de la Craiova au marcat la prima ocazie, în minutul 35, atunci când Zajkov, scăpat din marcaj de Omondi, a marcat cu capul după cornerul executat de Mitriță, 1-0. În ciuda construcției lente și previzibile, UTA a avut o zvâcnire în min. 45, reușind egalarea. Imoh a marcat din marginea careului mic, pentru 1-1, după o combinație reușită cu belgianul Van Durmen, în prealabil acesta recuperând mingea din piciorul lui Căpățână.
Un gol care dădea speranțe fanilor alb-roșii, dar la reluare UTA nu a mai avut nici măcar consistența din prima parte, plătind tribut și unei defensive care s-a întrecut în greșeli. În min. 58, după o degajare a lui Popa, mingea a fost recuperată de olteni, aceștia au trimis-o în careu, iar Conte, talonat de Bană, a greșit ca un începător. Jucătorul Craiovei, inexistent până atunci, a recuperat, a pasat la Paradela, care din mijlocul careului mare a trimis pe sub Popa, pe mijlocul porții, 2-1.
Rednic a încercat să schimbe, l-a scos pe Mihai, modest, l-a scos pe Costache, total nepregătit din punct de vedere fizic, dar nici Cristea și nici Halaf nu au adus plusul dorit, deși israelianului i s-a refuzat o lovitură liberă din fața careului advers, după o cursă promițătoare. Ezekiel și-a pierdut și el din suflu, fiind schimbat cu Dumiter. Altă mână moartă.
Mult mai inspirat s-a dovedit Costel Gâlcă, noii introduși Vlădoiu și Baiaram contribuind la golul de 3-1 imediat după ce au fost trimiși în teren. Mingea trimisă de ultimul, cu latul de la 25 de metri intrând în poarta neinspiratului Robert Popa după ce a lovit și bara, 3-1. Rednic a mutat din nou și a decis să-l înlocuiască și pe Râpă, rigid și aproape mereu depășit de radurile oltenilor, dar și pe Pedro, fără soluții la construcție. Fabry a bătut bine un corner, din care a venit golul lui Benga, iar Trif a trimis un șut periculos din unghi, Popescu respingând cu dificultate. Acestea fiind, per ansamblu, realizările celor doi. Așa cum spuneam, UTA a redus din handicap, în primul minut de prelungiri, după un corner executat bine de Fabry, și o lovitură de cap foarte bună a lui Benga, 3-2. Urmau șase minute de speranțe pentru suporterii arădeni, spulberate însă la prima fază după gol.
Vlădoiu a recuperat mingea din picioarele lui Omondi, care a acuzat un fault, a pasat pentru Mitriță, acesta l-a depășit mult prea ușor pe un Conte debusolat din nou și a înscris pe lângă Robert Popa pentru 4-2.
Așa s-a scris povestea unui meci în care UTA a păcătuit mai ales în defensivă și la închidere. Fără a folosi un ton de înmormântare, lucrurile nu arată prea grozav în acest moment în tabăra alb-roșie. Mircea Rednic are clar nevoie de întăriri în toate compartimentele, cât mai rapid, pentru a putea ridica nivelul valoric al echipei, dar și a începe un proces de omogenizare care este mai mult decât necesar.
Craiova: L. Popescu – Căpățînă (67 Vlădoiu), Maldonado, Zajkov, Badelj (55 Bancu) – Crețu (67 Mekvabishvili), Houri – Paradela, Mitriță, Bană (72 Baiaram) – Koljic (72 Mora). Rezerve: Lazar, S. Lung – Gaspar, Sierra, Danciu, A. Barbu, Mora, A. Ivan. Antrenor: Constantin Gâlcă
UTA: R. Popa – Râpă (80 Trif), Conte, Benga, Rodrigues – Cr. Mihai (57 Halaf), Van Durmen – Costache (57 Cristea), Joao Pedro (80 Fabry), Omondi – Ezekiel (70 Dumiter). Rezerve: Iliev –Iurasciuc, Ekmecki, An. David. Antrenor: Mircea Rednic
Arbitri: Andrei Chivulete – Sebastian Gheorghe (Suceava), Andrei Constantinescu (București). Rezervă: Iulian Dima (Bucureşti).
Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Andrei Antonie (Bucureşti).
Observator FRF: Teodora Albon (Cluj-Napoca), Viorel Ilinca (Pitești).
No Comments
Comments for Tribut plătit unei defensive de coșmar are now closed.