Camera Deputaților a adoptat, în ședința de miercuri, o serie de modificări la Legea educației fizice și sportului nr.69/2000, printre care și introducerea contractului de activitate sportivă, care va fi încheiat între un sportiv de performanţă şi o structură sportivă şi are ca obiect desfăşurarea unei activităţi cu caracter sportiv. Contractul se poate încheia pe perioade de timp determinate, de la o lună la mai mulți ani, şi va avea stipulată valoarea drepturilor băneşti aferente contraprestaţiei depusă de către sportivul de performanţă sau de către alte personae juridice sau fizice implicate în activitatea sportivă, respectiv modalităţile şi termenele de plată.
Totodată, prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se pot aloca sume din bugetul local pentru finanţarea activităţii structurilor sportive care au calitatea de ordonator de credite aflate în subordinea acestora. În plus, se creează posibilitatea ca autoritățile administrației publice locale să aloce sume pentru finanțarea infrastructurii și activității sportive, inclusiv pentru cluburile sportive școlare și universitare.
„Modificările aduse prin votul de miercuri crează cadrul favorabil pentru ca sportul de performanță să poată fi susținut mult mai puternic de către administrațiile locale. În urma modificărilor aduse în trecut la legile sportului, a existat un anumit blocaj în finanțarea activităților sportive, în sensul că legislația din domeniu intra în contradicție cu Legea finanțelor publice locale, motiv pentru care multe primării și consilii județene au preferat să oprească finanțarea cluburilor, ceea ce putea duce la compromiterea anului competițional sportiv 2017-2018.
Prin modificările adoptate, administrațiile locale vor putea să aloce până la 5 la sută din buget pentru sport, inclusiv cluburilor private, ceea ce va stimula cu siguranță performanța în acest domeniu. De asemenea, introducerea contractului de activitate sportivă, care va putea fi încheiat atât de sportivii amatori, cât și de cei profesioniști, va rezolva o mare problemă în domeniu, pentru că în prezent administrațiile locale nu puteau finanța cheltuieli legate de plata sportivilor“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor, membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților.
Biroul de Presă al PSD Arad
No Comments
Comments for Adrian Todor : „Administrațiile locale vor putea să aloce mai mulți bani sportului“ are now closed.