Adrian Ţolea, prim-vicepreşedinte al PDL Arad, consideră că premierul Ponta „dă cu o mână şi ia cu două. Când e vorba de indexarea pensiilor, Victor Ponta a spus că nu cunoaşte inflaţia pe 2013 şi a luat-o din anul precedent. La accize i-a revenit memoria şi şi-a adus aminte care e inflaţia pe 2013, adică 4,7. Este normal să luăm în calcul şi pentru pensii ca şi pentru accize aceeaşi rată a inflaţiei”, a declarat Adrian Ţolea.
„De asemenea, pentru clientela politică se găsesc bani, dar pentru pensionari nu”, a mai afirmat Ţolea, care dă exemplu mărirea indemnizaţiilor pentru membrii Consiliilor de Administraţie şi a Adunărilor Generale ale Acţionarilor. „Aleşii locali merită o mărire a indemnizaţiilor şi susţinem această măsură, dar nu cred că era cazul să avem o creştere excesivă a indemnizaţiilor membrilor AGA şi CA”, a completat prim-vicepreşedintele Adrian Ţolea.
* În guvernarea 2009-2012 PDL a abordat curajos problema deficitului sistemului de pensii, în condiţiile în care estimările Băncii Mondiale prevedeau că în cazul blocării reformelor făcute de PDL, în 2050 deficitul în PIB generat de cheltuielile pentru pensii ar fi ajuns la 12%.
* Aşa cum o spune ferm şi răspicat chiar Consiliul Fiscal, Guvernul Ponta taie din indexarea care revenea legal pensionarilor din sistemul public de pensii. Concret, deşi punctul de pensie trebuia majorat conform Legii 263/2010 cu minim 5% (4,1% cât este rata inflaţiei medii proiectate pentru 2013 + 0,9% cât este jumătate din creşterea reală a salariului mediu proiectată pentru 2013), guvernul Ponta acordă doar o indexare de 3,75% a punctului de pensie. Aşadar, dacă guvernul nu dispune de sumele necesare indexării pensiilor în limitele legale, de unde va fi suportată, spre exemplu, recunoaşterea grupei I de muncă? Răspunsul este cu siguranţă acelaşi: noi taxe şi impozite.
No Comments
Comments for Adrian Ţolea: „Ponta are două unităţi de măsură al calcului inflaţiei” are now closed.