Asociației „Cetatea Voluntarilor”, un proiect în care s-au implicat oameni generoși, oameni cu suflet nobil, oameni buni, care fac lucruri frumoase pentru comunitate!
Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a apreciat modul în care, în Arad, comunitatea arădeană funcționează: „să fim toți împreună în jurul Bisericii, să facem fapte bune pentru cei din jurul nostru. Astăzi, după doi ani de zile, putem spune că avem o picătură într-un ocean. Acest Spital are 55 de secții. Ori doi ani, mi-ar trebui 110 ani, ca să pot să fac toate secțiile la nivelul acesteia. Noi, pe PNRR, am obținut acum 110 milioane de euro pentru Complexul Matern-Pediatrie, la care contribuie Consiliul Județean cu 5 milioane. Am termen până în 2026 să finalizez acest spital, cu zece etaje, și vă dați seama cât de realiști suntem. Eu îl fac, dar nu va fi niciodată la nivelul acestei secții, în doi ani de zile. De aceea, avem nevoie de această Asociație, care trebuie să adune în jurul ei energii, oameni frumoși ca dumneavoastră. Și să dăm secțiilor culoare și frumusețe acestor spații, pentru că dacă noi scoatem la licitație, firmele le vor face așa, mai gri. Cam acesta este obiceiul în România. Dar noi ne bucurăm să le facem și așa, deoarece, spre deosebire de alte părți, în județul Arad, noi în 29 noiembrie terminăm al treilea spital, de când sunt eu președinte. Plus secțiile pe care le-a făcut Cetatea Voluntarilor, pentru că a făcut mai multe secții, la acestea adăugându-se, sigur, modernizările pe care le facem împreună cu managementul Spitalului; și dotările, care nu sunt ieftine. Noi aducem aici, la Spital, în fiecare an, aparatură de zeci de milioane de euro și asta se face cu un efort supraomenesc. De aceea vă mulțumesc că ați venit alături de noi și n-ați lăsat greul acesta doar pe umerii administrației, așa cum se întâmplă în general, pe principiul „v-am ales, descurcați-vă”. Un ales are nevoie de comunitate în jurul lui, așa cum comunitatea are nevoie ca alesul să nu trădeze. Eu cred că mi-am făcut datoria și am să mi-o fac în continuare și aș vrea să fiți mai mulți alături de Cetatea Voluntarilor. De fiecare dată când vin aici descopăr că echipa e tot mai mare, ceea ce e bine pentru comunitate”, a spus președintele CJA.
Părintele Constantin Necula a apreciat modul în care Cetatea, voluntarii și oamenii Aradului au înțeles să se implice în acest proiect. Acesta s-a adresat tuturor, numindu-l „iubiți îngeri păzitori ai pediatriei”. „A spus foarte bine ÎPS când a cerut ca îngerii păzitori să ajute aceste secții speciale, în care se vorbește puțin, se plânge mult și se suferă pe măsură. Vă mulțumesc că ați dovedit că medicina din Arad are față umană. M-am gândit că aceste investiții sunt pentru copiii cuminți, care nu visau astfel de condiții, dar este o secție construită și pentru generațiile viitoare. Sigur, trebuie să ai pentru asta cavaleri în Cetate pentru asta, ca să poată face voluntariatul necesar, sigur că trebuie să ai sprijinul oamenilor: mai aud oameni care spun: „Dumnezeu ne-a ajutat!” Și ei fac cunoștință cu Dumnezeu, oameni care au ajutat să Lucreze aici. Dumnezeu Lucrează prin oameni, Slavă Domnului; sunt unii oameni care lucrează contra lui Dumnezeu, dar clar la altă secție, nu Pediatria. Vreau să vă mulțumesc că stați alături de alți oameni. Vă rog să aveți încredere că tot ceea ce ați făcut este, nu după rigoarea științifică, ci pe alte coordonate.
Ce pot să spun despre această secție, ce frumos este aici. Dar îmi doresc să spună cât mai puțini copii: „Ce frumos este aici!” Să dea Dumnezeu să vină cât mai puțini copii aici. Și, vă rog să aveți grijă de dumneavoastră, iar îngerul păzitor al Aradului, pentru că fiecare Cetate are un înger păzitor, va trimite, la rândul său, pe îngerul păzitor al Pediatriei, care din când în când va trece să aerisească zona. Acolo unde nu mai poate mâna oamenilor, poate aripa îngerului și unde nu mai poate nici aripa îngerului, poate Mâna lui Dumnezeu. Vă rog frumos, când vă e greu să simțiți pe umărul drept că vă bate Hristos și vă spune: „Mergi mai departe, Dumnezeu e cu tine!”, a declarat părintele Constantin Necula.
Rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci a declarat: „Pentru noi, legătura cu Dumnezeu este cea mai importantă, în misiunea noastră de medici, deoarece înainte de toate suntem medici, eu sunt hematolog, și, într-adevăr, această profesie necesită o dăruire fantastică, extraordinară. Pentru mine este un moment de încărcătură emoțională specială. Vă felicit pentru tot ceea ce faceți și dăruiți comunității arădene, dar să nu uităm că aceste investiții se adresează în primul rând copiilor. Îmi doresc ca, prin calitatea doamnei doctor Ciurea, șef de secție la Pediatrie unu, dar și a tuturor celor care lucrează în cadrul SCJUA, medicina arădeană să meargă mai departe”.
Doamna doctor Bojița Ciurea, șeful secției Pediatrie, a avut o frumoasă intervenție, vorbind, la rândul său, de apropierea de Dumnezeu. „De multe ori, să știți, că atunci când nu mai aveam ieșire, le rugam pe mămici să aducă preotul, să facă o sfințire și, ca prin minune, totul se rezolva. De fiecare dată, dar nu singuri!”
La eveniment au mai fost prezenți conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență, cadre medicale, sponsori, reprezentanți ai mediului de afaceri arădean.
No Comments
Comments for Alături de părintele Necula, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a fost prezent la sfințirea secției Pediatrie 1 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad are now closed.