Agenţia pentru plăţi şi intervenţii în agricultură (APIA) anunță că producătorilor agricoli, persoane fizice şi/sau juridice, crescători de bovine, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, li se acordă prima în anul 2013 pentru două scheme. Este vorba despre schema decuplată de producţie în sectorul lapte și schema decuplată de producţie în sectorul carne. Producătorii agricoli care solicită prima pentru sectorul lapte trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: exploataţia de bovine să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei; solicitantul să fie înregistrat în sistemul de administrare a cotei de lapte în anul de cotă 2012-2013; solicitantul să fi livrat şi/sau vândut direct o cantitate de minim 3 tone lapte în anul de cotă 2012-2013.
Prima se acordă pe tona de lapte produs şi înregistrat la livrări şi/sau vânzări directe în Sistemul de administrare al cotelor de lapte în anul de cotă 2012-2013. Pentru prima acordată în sectorul de carne producătorii trebuie să îndeplinescă cumulativ următoarele condiţii: deţin un efectiv de minim trei capete bovine cu vârsta de minim 16 luni la data de referinţă 31 ianuarie 2013; exploataţia de bovine este înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data de referinţă 31.01.2013 şi la data solicitării primei. Prima se acordă pentru minim 3 capete bovine cu vârsta de minim 16 luni precum şi pentru tineret bovine mascul şi/sau femel cu vârsta de minim 7 luni, existent în exploataţie la data de referinţă 31 ianuarie 2013.
„Pentru a putea beneficia de această primă, producătorii agricoli care îndeplinesc cumulativ aceste condiţii vor trebui să se prezinte la medicul veterinar cu drept de liberă practică împuternicit, de care aparţine, pentru a primi o adeverinţă emisă prin proceduri SNIIA prin care se atestă că bovinele existente în exploataţie la data depunerii cererii sunt cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire şi eradicare a bolilor la animale şi transmisibile la om, iar acţiunile prevăzute sunt efectuate la zi. Să se prezinte la o organizaţie sau asociaţie a crescătorilor de bovine, legal constituită, postată pe siteul APIA, de unde vor obţine o adeverinţă prin care li se recunoaşte statutul de crescător de bovine. Datorită complexităţii şi numeroaselor date care sunt solicitate, emiterea cererii pretipărite şi depunerea acesteia se va face numai la Centrul Judeţean alAPIAdinArad, strada Fraţii Neumann, nr. 10, în perioada 17 septembrie-28 octombrie 2013. La depunerea cererii solictanţii vor avea, pe lângă documentele menţionate mai sus şi următoarele documente, în original: buletin de identitate sau carte de identitate/cod unic de înregistrare/certificat de înregistrare, după caz; paşaportul animalului pentru care solicită sprijin şi/sau documentul care atestă ieşirea animalului din efectiv, după caz, pentru sectorul carne și dovada unui cont bancar activ pe numele solicitantului”, se arată într-un comunicat de presă remis de APIA Arad.
No Comments
Comments for APIA. Producătorii agricoli, crescători de bovine pot ridica prima pentru 2013 are now closed.