Administraţia locală din Bata, condusă de unul dintre cei mai experimentaţi primari ai judeţului, Ion Micurescu, a realizat în ultimul an investiţii importante, cu accent pe creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din comună.
„Principalul meu obiectiv, unul permanent, este creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din Bata. Comuna are un avantaj prin poziţia sa geografică, prin ceea ce oferă natura, dar în acelaşi timp suntem obligaţi să asigurăm condiţii europene oamenilor, drumuri bune, şcoli şi grădiniţe moderne”, a afirmat Ion Micurescu, primarul comunei Bata.
Ca orice administraţie rurală, principala problemă o reprezintă fondurile insuficiente. „Singura soluţie este să promovăm proiecte şi să încercăm să accesăm fonduri, europene sau judeţene. Din fonduri europene am reuşit să modernizăm grădiniţa cu program normal şi şcoala primară cu clasele I-IV, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 1), avem câştigat un proiect tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 2), pentru lucrări de modernizare pe un tronson de 6,1 km între Bata – Ţela – Bacăul de Mijloc, proiect aflat în prezent în faza de achiziţie, iar din fonduri de la Consiliul Judeţean a fost turnat covor asfaltic nou, pe tronsonul care leagă Bata de Lalaşinţ şi s-au realizat drumuri de exploatare agricolă în comună”, a completat Ion Micurescu. Un alt proiect ambiţios este eficientizarea energetică, prin asigurarea iluminatului public cu tehnologie led.
Nu este neglijată nici latura culturală a comunei, Bata fiind consacrată prin cele două evenimente anuale ajunse în acest an la cea de a X ediţie , Festivalul de folk şi Tabăra internaţională de caligrafie şi ilustraţie de carte, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „A. D. Xenopol” Arad, precum şi prin Festivalul Vânătorilor, care în acest an ajunge la cea de a XI-a ediţie, un eveniment cu tradiție, apreciat de toată lumea.
No Comments
Comments for Bata, exemplu de dezvoltare rurală are now closed.