Centrul Cultural Judeţean Arad, instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Arad, reprezintă un important actant cultural al judeţului, vector de imagine pentru cultura arădeană.
De la înfiinţare (2001) şi până în prezent, instituţia şi-a atins obiectivele majore privind punerea în valoare a potenţialului cultural al judeţului Arad, conservarea şi valorificarea tradiţiilor, coordonarea evenimentelor de anvergură şi interes major pentru viaţa culturală şi spirituală a comunităţilor locale.
În decursul a 15 ani de activitate, Centrul Cultural Județean Arad a elaborat, sub coordonarea Consiliului Judeţean Arad și cu sprijinul experţilor în domeniu, trei Strategii, primele documente de politici publice, fapt ce a demonstrat preocuparea constantă pentru o dezvoltare durabilă şi armonioasă. “Într-o lume în care informațiile și ideeile circulă cu viteze care uneori ne copleșesc, Centrul Cultural Județean Arad a constituit un reper pentru cei care caută să descopere cultura și tradițiile noastre autentice. În același timp, pentru cei care contribuie la păstrarea acestora, Centrul Cultural Județean a fost un sprijin necondiționat, componentă care se regăsește și în strategiile viitoare ale instituției” a declarat Claudia Boghicevici, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.
Ca instrumente de lucru orientative, direcţiile politicilor culturale au vizat un parcurs cultural omogen, promovarea imaginii judeţului prin elemente sale definitorii – identitate, diversitate, multiculturalitate – dar şi educaţia culturală de calitate printr-o ofertă variată şi atractivă.
Profesionalismul şi responsabilitatea celor implicaţi în fundamentarea proiectelor şi organizarea evenimentelor, utilizarea metodelor moderne de comunicare şi promovare eficientă au fost şi sunt relevante în succesul echipei.
O atitudine angajantă stimulează climatul de lucru în atingerea scopului final, acela de a mulţumi publicul, de a schimba în bine viaţa semenilor, de a oferi alternative de petrecere a timpului liber care să conducă la optimizarea relaţiilor în societate, la dobândirea unor standarde superioare de civilizaţie, căci – aşa cum se spune – ne naştem egali, dar educaţia (cultura) face diferenţa.
Ce ne dorim pe viitor?
Promovarea artei şi culturii locale în spaţiul european, dezvoltarea dialogului şi a parteneriatului public-privat, afirmarea artiştilor remarcabili şi stimularea acestora, promovarea turismului cultural, o mai bună percepţie în afara ţării prin definirea brandului de imagine a judeţului Arad, reflexie a valorilor spirituale, morale şi patrimoniale …
Ne mai dorim…
* să sprijinim performanţa şi excelenţa,
* să nu permitem vulgarizarea culturii,
* să recunoaştem rolul elitelor în formarea tinerei generaţii,
* să punem în practică iniţiativele valoroase,
* să fim mai creativi şi mai dinamici,
* să dezvoltăm voluntariatul,
* să rămânem consecvenţi aşezând c u l t u r a în c e n t r u!
No Comments
Comments for Calea spre profesionalism: STRATEGIA. Ce ne dorim pe viitor? are now closed.