Cezara Dafinescu, una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România, va putea fi urmărită, vineri, 8 decembrie, de la ora 19.00, la cinematograful Arta din Arad într-un spectacol care a avut premiera anul trecut, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de carieră pe scena Teatrului Național București.
Cezara Dafinescu va juca la Arad spectacolul „Jumătatea mea, bărbatul”, regizat de Toma Enache, un monolog în timpul căruia pe ecranul cinematografului vor rula imagini din filmele care au avut-o în roluri principale sau secundare pe actriță.
Piesa „Jumătatea mea, bărbatul“ a fost adaptată special pentru Cezara Dafinescu de George Arion, după piesa „Actrița“ și pusă în scenă de regizorul Toma Enache. Editarea video şi ilustraţia muzicală îi aparțin lui Cristi Săndulescu.
„Ați fost lângă mine la bine și la rău, m-aţi ajutat să trec peste clipe grele. Am vrut de multe ori să plec, dar de fiecare dată, prin dragostea voastră, m-ați întors din drum. M-am sprijinit mereu pe umerii voștri, pe dragostea voastră…
De multe ori, voi, spectatorii, ați fost singura mea familie, singurul sprijin. Vine o vreme când tragem linie și adunăm…. timpul în care am iubit, timpul în care am urât, timpul în care am greșit, câtă iubire am primit, câtă am dăruit, câtă am irosit.
Vă propun acum o astfel de întâlnire. Una în care să-mi dați prilejul să mă arăt așa cum sunt, cu bune și rele, cu vise și speranțe!”, a transmis Cezara Dafinescu, spectatorilor arădeni.
Intrarea la spectacol va fi liberă.
Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad.
Cezara Dafinescu – biografie
Cezara Dafinescu s-a născut în 4 august 1948, la Sibiu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1973, clasa profesorului universitar Moni Ghelerter. După absolvire a fost repartizată la Teatrul Național din București.
Printre cele mai cunoscute roluri cu care actrița a încântat publicul prin talentul și expresivitatea interpretării, se numără: Silvia, în „Să nu-ți faci prăvalie cu scară“, de Eugen Barbu, Alta, în „Act venețian“, de Camil Petrescu, Domnica, în „A treia teapa“, de Marin Sorescu, Wanda, în „Gaițele“, de Al. Kiritescu, Sendy, în „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, de D. Wasserman, Miza, în „Titanic vals“, de T. Mușatescu, Gloria, în „Nu se știe niciodată“, de Bernard Shaw, și Arkadina, în „Mașinăria Cehov”, de Matei Vișniec, Mama în „Patimile Sfântului Tommaso d’Aquino“ după Alex Mihai Stoenescu, regia Grigore Gonţa, 2005 sau Ana în „Încă-i bine” de Rodica Popescu Bitănescu, regia Rodica Popescu Bitănescu, 2008.
În ceea ce privește cinematografia, trebuie amintite rolurile din „Al patrulea gard de lângă debarcader“, în regia Cristianei Nicolae, „Războiul de independență“, în regia lui Sergiu Nicolaescu, „Dumbrava minunată“, în regia lui Gh. Naghi, „Secretul lui Nemesis“, în regia lui Geo Saizescu, dar și cel din coproducția româno-franceză „Șobolanii roșii“.
No Comments
Comments for Cezara Dafinescu – întâlnire cu publicul arădean, la Cinematograful Arta are now closed.