Avem sânge balcanic! S-a dovedit încă odată la dezbaterea publică de astăzi, pe tema proiectului privind majorarea tarifelor pentru Ștrandul Neptun din Arad.
Dacă în primă fază totul părea că va decurge normal (fără edilul șef Falcă), în faza a doua comportamentul unora din cei prezenți în Sala Ferdinand din Primărie (nu generalizăm) a devenit unul demn de scandal, ură, agresivitate, chiar dacă verbală, la fel ca și în comunitățile balcanice.
Printre cei prezenți s-au numărat, consilieri locali, directorul Recons, intreprinzători cu afaceri pe ștrand, simplii cetățeni și reprezentanți ai Primăriei. Totul moderat de administratorul public al Primăriei Arad, Claudia Macra, care la un moment dat avea ceva personal de împărțit cu consilierul local Ionel Ciupe (nu pe tema ștrandului). Printre inițiatorii acestui proiect s-a regăsit și consilierul Mariana Cismașiu, care la rândul ei a avut un schimb de replici cu ”prietenul bun” al primarului Falcă, Ilie Cheșa alias ”Bilă”.
O doamnă, trecută de prima tinerețe, care cică reprezenta chiriașii de căsuțe era total nemulțumită ( că nu e apă caldă, că e lovită cu mingile în cap în zona bazinelor, că salvamarii nu fluieră, că plătește prea mult salubrizarea, că…multe). Dar colac peste pupăză, doamna vroia ca în tariful plătit pentru căsuță să beneficieze și de intrare în zona bazinelor. Dacă mai dura puțin dezbaterea, probabil doamna în cauză vroia și o masă caldă la prânz și un grătar la cină.
Dar lăsând gluma la o parte, această dezbatere a dovedit că în țara asta, în orașul nostru, nu se poate dialoga, nu se poate ajunge la un numitor comun, pentru că atât o tabără cât și cealaltă se ghidează după lozinca „și dă-i și luptă”.
Am concluzionat noi, că toți cei prezenți au venit să lupte pentru idealurile lor.
Reprezentanții Recons luptă pentru majorarea tarifelor, deoarece este o societate comercială, este plătitoare de TVA și de redevențe către municipalitate, astfel încât noile tarife trebuie să cuprindă și aceaste taxe, (nu erau plătite cât timp ștrandul era administrat direct de Primărie). Toate astea ca la finalul sezonului, societatea să iasă măcar pe zero și nu în minus, că la 21 de abonamente la preț întreg și 212 la jumate de preț vândute, de profit nu cred că putem vorbi.
Politicienii din opoziție(care sunt de fapt la putere) nu mai vor tarife în zona unde comercianții își desfășoară activitatea. Același lucru cer și comercianții.
Simplii cetățeni vor apă caldă la dușuri, bănci și tarife neschimbate la cabine, mai vor să poată sta pe pled, fără să fie ciupiți de căpușe.
A fost cea de-a doua dezbatere și nici un răspuns concret. Se măresc tarifele? Nu se măresc tarifele? Că doar de aia am dezbătut aproape două ore. Dar mai bine continuăm „și dăi și luptă” că doar suntem români.
Pentru cei care nu știu, dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, intrarea în ștrand va costa 13 lei, față de 10 lei, prețul actual. Un bilet pentru copii și pensionari, sau alte categorii care beneficiază de tarife reduse, ar urma să coste 7 lei, față de 6 lei.
P.S. De patinoar nimic nu s-a pomenit că doar e vară, cine se dă cu patinele vara. Vom dezbate pe această temă, poate la iarnă. Până atunci; „și dăi și luptă”
No Comments
Comments for Dezbaterea publică de azi cu privire la ștrand a decurs pe principiul „și dăi și luptă” are now closed.