La fel ca în fiecare an, Festivalul Cătlanelor a adunat mii de arădeni pe ştrandul Neptun. Zeci de ceaune cu tocăniţă, fasole cu ciolan, ciorbă de peşte au încântat papilele gustative ale celor prezenţi. Nelipsită nu a fost berea, dar şi băuturile răcoritoare care au fost la mare căutare, temperatura din termometru depăşind, lejer, 30 de grade.
Peste cinci mii de porţii, au fost oferite vizitatorilor, la modicul preţ de 3 lei, bani ce se vor duce în scopuri caritabile. Cei care au gătit au fost din Arad şi din judeţ. În ceaunul preparat de bucătarii din Covăsânţ, coordonaţi în deaproape de Cristian Drăgan, s-a gătit în premieră “tocana potenţei”, conţinând mult vin dar şi multă ţelină. Cum ne-am obişnuit deja, cei de la “Academia Port Artur” dirijaţi de “şeful” Dănuţ Sima, au gătit gustoasa ciorbă de peşte. Primăria Arad, cu ajutorul celor de la Cantina Socială, în frunte cu şefa, Mariana Szucs, au gătit mai multe ceaune cu fasole cu ciolan, dar şi tocăniţă cu cartofi. O coadă imensă s-a format încă de la ora 12.00 la ceaunele din Ungaria, aceştia, spre ruşinea noastră fiind nevoiţi să ceară intervenţia jandarmilor, pentru a potoli spiritele, dornice să guste din gulaşul maghiar. Au mai gătit bucătari din Zăbrani, Felnac, Patronatul Medicilor de Familie, Mezohegyes, Gyula, Cristi Borod de la “Bucătar Maniac” şi Marin Crişan cu “Cătlanul Sudorilor”. Prezenţi ca şi anul trecut, “echipa” lui Glad Varga de la ARQ s-a bucurat de apecieri, din partea celor ce au mâncat din ceaunul lor. Nu putem omite nici prestaţia tinerei Melissa Ţolea care i-a încântat pe cei prezenţi cu mai multe melodii din repertoriul naţional şi internaţional.După ce toţi cei prezenţi s-au ghiftuit, au putut savura şi un inedit spectacol de muzică populară, cu formaţii şi interpreţi de renume din ţara noastră. De menţionat că evenimentul de astăzi s-a încadrat în calendarul “Zilelor Aradului”.
[nggallery id=64]
No Comments
Comments for Festivalul Cătlanelor au adunat mii de arădeni la Ştrandul Neptun are now closed.