”Flori de mină din Maramureș” la Complexul Muzeal Arad

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , ,

Published on iulie 02, 2018 with No Comments

Complexul Muzeal Arad, în colaborare cu Muzeul Mineralogiei ”Victor Gorduza” Baia Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Arad, prezintă publicului arădean expoziția ”Flori de mină din Maramureș”.
Expoziția va fi deschisă la Palatul Cultural/expoziția Științele Naturii (intrarea dinspre Parcul Copiilor) în perioada 04 iulie -27 septembrie.
Marți-Duminică: orele 09.00-17.00.

Vernisajul va avea loc, marți, 03 iulie, orele 16.00,
în prezența Doamnei Vicepreședinte al Consiliului Județean Arad CLAUDIA BOGHICEVICI,
domnului Conf. univ. dr. ing. IOAN DENUȚ, managerul Muzeului Judetean de Mineralogie “Victor Gorduza” Baia Mare și
domnului dr. FLORIN MĂRGINEAN, managerul Complexului Muzeal Arad.
Curatori: Anca Cocota și Ionuț Bereș, muzeografi la Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Ma­re.

Pe parcursul vernisajului, cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, un grup de copii ocrotiți de DGASPC vor beneficia de ghidaj chiar din partea organizatorilor expoziției, specialiștii muzeului băimărean.

Proiect expozițional realizat cu sprijinul Consiliulul Județean Arad. 

 
”Numărul impresionant de eşantioane minerale cu calităţi estetice deosebite recoltate din minele din jurul oraşului Baia Mare, oferă regiunii dreptul de a fi considerată cea mai bogată deţinătoare de flori de mină din România. Aceasta este binecunoscută pe plan național și internațional datorită organizării de-a lungul timpului a 135 de expoziții temporare, din care 90 de expoziții în România și 45 în importante orașe europene din Austria, Franța, Ungaria, Germania, Olanda, Belgia și Monaco.
Publicul vizitator va putea, astfel, să cunoască o parte a patrimoniului Muzeului de Mineralogie din Baia Mare, care este cel mai reprezentativ muzeu cu acest specific din ţară şi deţine una din cele mai mari colecţii regionale de minerale din Europa.
Vor fi expuse un număr de 46 de eşantioane minerale, din toate clasele sistematicii mineralogice, minerale cu un colorit bogat, cu forme diverse şi estetică deosebită, unele dintre acestea expuse pentru prima oară în afara spațiului muzeal propriu”. - Anca Cocota, curatorul expoziției. Prin valoarea deosebită a patrimoniului muzeal, prin modul de prezentare şi organizare a expoziţiei permanente, precum şi prin numeroasele expoziţii realizate în străinătate, Muzeului Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare s-a impus în cadrul muzeelor din ţară, ca o unitate reprezentativă pentru muzeologia românească din domeniul ştiinţelor naturii.

No Comments

Comments for ”Flori de mină din Maramureș” la Complexul Muzeal Arad are now closed.