Vicepreşedintele Alianţei Creştin Liberale Arad, Marius Göndör, este de părere că Ministerul Educaţiei Naţionale, prin acţiunile şi afirmaţiile ministrului Remus Pricopie, dar şi a altor oameni din PSD, aruncă cu diferite „fumigene” în spaţiul public pentru a distrage atenţia de la adevăratele probleme din educaţie şi mai ales de la lipsa manualelor la început de an şcolar.
„Despre şcoală se vorbeşte la început de an şcolar şi în timpul examenelor de bacalaureat. În rest, mai puţin vorbim despre şcoală. Şi nici n-ar trebui să vorbim noi, politicienii, despre şcoală, ci cred că Ministerul Educaţiei Naţionale ar trebui să vorbească în fiecare zi despre şcoală. N-o face. Am mai spus-o, dar mă repet, că singura legătură dintre educaţie şi Guvernul Ponta este plagiatul primului-ministru. Se observă incoerenţa acestui ministru şi a acestui Guvern când vine vorba sistemului naţional de învăţământ. Unul dintre exemple îl avem când ne uităm la manualele şcolare pentru clasele a I-a şi a II-a. În anul 2013, Ministerul Educaţiei anunţa cu surle şi trâmbiţe că o nouă programă, interdisciplinară, s-a realizat pentru elevii claselor a I-a şi a II-a. Pentru a se pune în practică această programă era nevoie de manuale noi. Din 2013 şi până la mijlocul acestui an, Ministerul Educaţiei n-a avut timpul necesar, deşi avea toate datele, să realizeze licitaţia pentru manuale şi am ajuns în situaţia în care, datorită unor contestaţii, aceşti elevi nu au manuale la început de an şcolar. Este inimaginabil ce frumos ştiu să «joace» mediatic, cei din Ministerul Educaţiei şi oameni din PSD, deviint discuţia de la această problemă la altele”, a declarat Marius Göndör.
Vicepreşedintele ACL Arad a taxat-o şi pe Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, care, la rândul ei, aruncă „fumigene” pentru a distrage atenţia de la faptul că elevii claselor a I-a şi a II-a nu au de pe ce învăţa la începutul anului şcolar.
„Doamna Andronescu a fost într-o seară la o televiziune şi a aruncat următoarea afirmaţie: «păi să se descurce profesorii, că noi avem profesori deosebiţi – îi gâdilăm puţin pe profesori şi învăţători – şi ei cu siguranţă sunt în stare să facă lecţii particularizate pentru fiecare clasă». Deşi ar fi o idee bună, este doar o «fumigenă» care distrage atenţia de la lipsa manualelor şcolare şi o duce spre o altă problemă, lăudându-i pe profesori. Da, se poate face acest lucru, eu pot să fac acest lucru la clasa a V-a, la clasa a VIII-a sau la clasa a XI-a, dar asta nu se poate face la clasa a I-a şi la clasa a II-a. Se va putea face şi am colegi care chiar fac acest lucru, dar o fac, neavând ce să facă, luând bani de la părinţi”, a mai declarat Marius Göndör.
Totodată, Marius Göndör a vorbit şi despre „blestemul” licitaţiilor de la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale.
„O altă «fumigenă», pe care Ministerul Educaţiei de această dată, o aruncă pentru a divalga de la manualele şcolare, este ceea ce comunică, mai nou, domnul ministru Pricopie pe Facebook. Acesta comunică pe Facebook că în atenţia MEN există o problemă mare şi anume să reducă numărul de discipline pentru elevii care sunt în anii terminali, pentru a se putea ocupa mai mult de examenele finale, în speţă de bacalaureat. Este aberant. Acum, când ministrul Pricopie anunţă acest lucru, oamenii săi din minister au umflat programa pentru clasa a VIII-a, la evaluare naţională. Poate domnul ministru nu ştia acest lucru, dar programa e mai stufoasă decât în anii trecuţi. Se pare că nu ştim ce fac unii şi ce fac alţii prin minister. În acelaşi timp, domnul ministru anunţă, tot pe Facebook, că se pregăteşte să prelungească perioada în care elevii stau la şcoală şi se gândeşte să-i aducă la şcoală cu o săptămână înainte de 15 septembrie, să facă diverse activităţi. Nu doar că acest lucru este o mare prostie, ci este doar o fumigenă care vrea să distragă atenţia de la faptul că licitaţia pentru manualele şcolare este o greşeală enormă a MEN, un minister care se pare că este «blestemat» când vine vorba de licitaţii. Nu mai departe de perioada BAC-ului am avut un alt scandal la Ministerul Educaţiei, cu acelaşi ministru, care n-a dat diplome de bacalaureat pentru cei care au luat examenul, pentru că au fost probleme la licitaţiile pentru formularele tipizate ale diplomelor. Şi pentru că am vorbit despre noua programă şcolară, fiind vorba despre manuale electronice, mă întreb unde-i licitaţia pentru tablete, pentru că, dacă vor învăţa de pe manuale electronice, elevii au nevoie de tablete? Unde o fi internetul prin anumite comune şi sate? Alte «fumigene»”, a mai declarat vicepreşedintele ACL Arad.
No Comments
Comments for Ministerul Educaţiei aruncă tot felul de „fumigene” pentru a distrage atenţia de la lipsa manualelor şcolare are now closed.