În data de joi, 19 noiembrie 2015, în ziarul „Jurnalul Arădean” a apărut în pagina 5, articolul „Canalul Mureşel, navigabil” . În opinia mea, acest articol este părtinitor şi nu prezintă realitatea aşa cum este, iar opiniile total nefondate ale primarului Falcă îmi aduc grave prejudicii de imagine. De aceea, în virtutea dreptului la replică vă rog să publicaţi următoarele:
Gheorghe Falcă a aflat după 12 ani de „primărit” că există canalul Mureşel
Gheorghe Falcă este de 12 ani de zile primar al Aradului, din păcate, un municipiu de gradul al doilea. Abia acum, s-a trezit şi edilul Falcă şi doreşte să „navigheze” pe canalul Mureşel.
Situaţia canalului Mureşel este în atenţia ANIF de la începutul anului 2015, de când am preluat conducerea instituţiei. Am făcut toate demersurile necesare pentru ca acest canal să se încadreze în condiţiile de mediu şi să răspundă funcţiei sale de utilitate şi apoi de agrement. Canalul Mureşel este unul de desecare, pe care se face şi execută transportul apei din Mureş în Ungaria, în scop comercial. Astfel, statul român câştigă anual sute de mii de euro în urma comercializării apei Mureşului, prin canalul Mureşel, în ţara vecină. În ultima lună, din momentul încheierii perioadei de livrare a apei, au început lucrările de înlăturare a dopurilor şi vegetaţiei crescute excesiv în canalul Mureşel, urmând ca săptămâna viitoare să fie curăţată şi porţiunea de la Complexul comercial Jackson spre strada Cocorilor. Menţionez că din anul 2004 şi până în 2015 nu s-au făcut lucrări de întreţinere la Mureşel şi nici nu l-am auzit pe edilul Falcă să fie interesat de soarta acestuia, deşi oamenii din zonă au cerut mereu o rezolvare a situaţiei canalului Mureşel.
Primarul Falcă este un mare mincinos când afirmă că am refuzat să îi pun date la dispoziţie. Printr-o convorbire telefonică, el mi-a cerut situaţia funciară a canalului Mureşel, spunând că intenţionează să realizeze un parc şi să monteze bănci. Imediat am întocmit o adresă de răspuns, cu nr.1633 din 1.09.2015, pe care am trimis-o către Primăria Arad, deşi nu eram obligat să fac acest lucru, dar în dorinţa de a îmbunătăţi situaţia Mureşelului, am considerat că este binevenită o colaborare cu Primăria municipiului. Gheorghe Falcă susţine că o distanţă de 5-8 metri, de la marginea canalului Mureşel ar fi proprietatea ANIF. Îl informez că Ordonanţa 227 din 31.03.2006, privind amplasarea şi dimensiunile zonelor de protecţie adiacente infrastructurii de îmbunătăţiri funciare, conform Anexei 1 pentru canalele de transport stabileşte o distanţă de 3 (trei) metri stânga-dreapta. Vecinii canalului Mureşel care şi-au extins grădinile pe traseul intravilan, primarul Aradului, dacă ar fi dorit, i-ar fi putut identifica imediat prin Direcţia taxe şi impozite a municipiului, sau de la Cartea funciară, nici într-un caz de la ANIF.
Faptul că primarul Falcă mă ameninţă cu „Guvernul de la Bucureşti”, nu este o noutate. Ne miră însă de ce nu şi-a tras canal navigabil când erau Băsescu (naşul său), Boc şi Udrea la guvernare, atunci când „dădea cu pumnul în masă” pe la ministere. Dar, îl informez pe Gheorghe Falcă că actualul Guvern al României este unul tehnocrat şi nu „Guvernul lui Falcă” pentru a-i satisface poftele acestuia.
Primarul Falcă a înscris Aradul în două proiecte, respectiv Capitală Culturală Europeană – 2021 şi Capitală Verde Europeană – 2018. Însă, acest lucru nu înseamnă că toată lumea trebuie să fie la dispoziţia sa. Mai mult, îi atrag atenţia primarului Aradului că o eventuală nereuşită a celor două proiecte îl descalifică total, transformându-l într-un primar megaloman şi incompetent, fapt care-l obligă la o demisie de onoare.
Poate, dacă are bun simţ, se va ocupa de Canalul Ţiganca. Acesta se află în administrarea municipalităţii şi trece chiar prin cartierul în care locuieşte (sau locuia) domnul Falcă şi care la ora actuală este un canal mizerabil, plin de vegetaţie şi gunoaie!
No Comments
Comments for Replica lui Mircea Purcaru către Gheorghe Falcă are now closed.