Corul, orchestra şi ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române Timişoara vor fi prezente, din nou, la Zilele Aradului, de data aceasta cu musicalul în trei acte „My Fair Lady“.
„My Fair Lady”, cel mai cunoscut musical al secolului al XX-lea, o comedie muzicală inspirată de mitul lui Pygmalion bazată pe libretul operetei compusă de Frederick Loewe şi piesa lui G.B. Shaw, va putea fi urmărit pe o scenă amenajată în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, marți, 21 august 2018, de la ora 20.00.
După succesul de anul trecut când aceiași artiști au prezentat spectacolul de operetă „Voievodul țiganilor“, organizatorii Zilelor Aradului au decis să păstreze în program un spectacol de operetă.
Astfel, peste 100 de artiști ai Operei Naționale Române Timișoara vor putea fi urmăriți, la Arad, într-un spectacol care va dura trei ore, din care nu va lipsi umorul, culoarea, dansul și muzica.
Zilele Aradului, ediția 2018, se desfășoară în perioada 17-26 august fiind organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.
My Fair Lady
Conducerea muzicală: Mihaela Silvia Roșca
Regia artistică: Marina Emandi Tiron
Coregrafia: Liana Iancu
Decoruri: Grigore Gorduz
Costume: Krisztina Nagy
Maestru de cor: Laura Mare
Concert maeştri: Ovidiu Rusu, Corina Murgu
Soliști:
Eliza Doolittle: Cristina Vlaicu
Henry Higgins: Octavian Vlaicu
Alfred Doolittle: Cristian Rudic
Colonel Pickering: Dan Pataca
Freddy Eynsford-Hill: Remus Alăzăroae
Doamna Pearce: Liliana Mihăilescu
Doamna Higgins: Gabriela Toader
Doamna Eynsford-Hill: Nicoleta Colceiar
Doamna Hopkins: Nina Zaharescu
Jamie: Cosmin Borlovan
Harry: Leonard Ivan
Karpathy: Mihai Prelipcian
Cârciumarul: Dan Spanache
O florăreasă: Lucia Muravschi
Majordomul: Mircea Dan Petcu
Regina: Carmen Cojocaru
Regia tehnică: Lucian Boru
Pregătirea muzicală: Dragoş Zaharescu,Angela Balici, Rareș Păltineanu
Sufleur: Radu Olariu
Povestea „My Fair Lady“
Un profesor de fonetică se îndrăgosteşte de îndărătnica sa elevă, o florăreasă, pe care o transformă dintr-o femeie simplă, lipsită de educaţie, într-o adevărată doamnă.
Eliza Doolittle este o tanără care îşi câştigă existenţa vânzând flori pe stradă. Accentul stricat şi pronunţia defectuoasă a fetei atrage atenţia unui trecător – profesorul de fonetică Henry Higgins, un lingvist cunoscut. Încrezător în metodele sale, Higgins se laudă că poate să facă, la nivelul vocabularului, ca Eliza sa pară ducesă. Eliza ajunge la casa profesorului, dorind sa înveţe, şi, devine subiectul unui pariu între Higgins şi prietenul sau Pickering. În şase luni fata trebuie să apară la Balul Ambasadei aşa că, imediat, este supusă la epuizante exerciţii fonetice zilnice. Ca răsplată pentru reuşita neaşteptată asupra câtorva fraze elementare, Eliza este prezentată aristocraţiei la cursele de cai unde face impresie prin eleganţă, dar și prin relatări nelalocul lor.
În urma balului, la care prezenţa Elizei stârneşte admiraţie si curiozitate, pariul este câştigat – dar Higgins îşi dă seama de importanţa pe care a căpătat-o această fată in viaţa lui.
Premiera mondială a avut loc la 15 martie 1956, la Mark Helinger Theatre din New York.
No Comments
Comments for Spectacol de operetă în aer liber la Zilele Aradului are now closed.