Claudiu Horeanu a vernisat prima sa expoziție de autor, „Rockstars“, abordând ca gen fotografia de concert.
Vernisajul, găzduit de sala de expoziții a secției de științe naturale a muzeului arădean, a stârnit interesul multor arădeni, care au venit să admire fotografiile și să asculte recitalul formației arădene Corso. „Rockstars“ cuprinde 50 de fotografii alese din câteva mii realizate în turnee, la festivaluri, în culisele și pe scenele unor concerte din țară și din Arad.
Evenimentul a adunat zeci de prieteni şi cunoscuți ai autorului, membri ai FotoClub Pro Arad și persoane iubitoare de muzică rock.
„Este o expoziție inedită pentru FotoClubPro Arad, una realizată cu mult profesionalism de către Claudiu Horeanu. Sperăm la cât mai multe astfel de evenimente” a declarat Nelu Scripciuc E.AAFR,A.FIAP,Hon MPC, președintele FotoClub Pro Arad.
„Aradul a fost timp de decenii invidiat pentru multitudinea de trupe rock ce activau în oraș, pentru atmosfera propice unor astfel de manifestări, pentru interesul publicului manifestat la fiecare eveniment de gen” a spus Marcel Stockl, care pregătește o carte care să cuprindă istoria rockului arădean.
„Fotografia e strâns legată de istoria muzicii rock. Primele albume, pe discuri de vinil, aveau coperte mari, cu timpul unele adevărate opere de artă, fotografiile cu trupele favorite erau prezente pe pereții adolescenților, ca postere, fotografiile tezaurizate cu grijă și admirate, iar dacă aveau și autografe, valoarea lor era inestimabilă pentru fani. Oricare din fotografiile expuse astăzi aici ar putea apărea pe coperta oricărei reviste de profil sau ar putea constitui un afiș al unui mare concert rock” a declarat Gabriel Boric, promotor de evenimente rock.
Andrei Ando, directorul WestTV Regional, a vorbit despre bucuria de a rămâne mereu tânăr prin muzică, prin pasiunea ce îl însuflețea pe expozant, încă de când erau colegi de liceu, pasiune dusă mai departe de Arthur, fiul lui Claudiu Horeanu.
„Ne aflăm astăzi, cu acest eveniment, într-un muzeu pentru că rock-ul a devenit parte importantă a culturii contemporane. Pentru că răul și urâtul se propagă singure, frumosul și binele au nevoie de îngrijire, au nevoie de pasiune pentru a le face să se întâmple, să dureze. Aceste evenimente – concertele, turneele – strâng an de an mii de fani, ei fiind cel mai important element în reușita unui concert rock. Fără pasiunea lor acestea nu ar putea avea loc, și starurile nu ar exista“ a arătat Claudiu Horeanu.
Cei prezenți au avut ocazia să asculte în cadrul vernisajului trupa arădeană Corso într-un recital unplugged.
Expoziția „Rockstars“, organizată de FotoClubPro Arad cu sprijinul Muzeului Județean Arad, WestTV Regional și ARTmania, poate fi vizitată până în 9 martie.
[nggallery id=115]
No Comments
Comments for Staruri rock la muzeu are now closed.