UTA aștepta cu speranțe partida cu CFR Cluj, chiar dacă gruparea din Gruia era văzută ca favorită. Argumentele principale ale Bătrânei Doamne? Dorința noilor veniți de a demonstra că merită să îmbrace tricoul alb-roșu și susținerea suporterilor, în condițiile unui stadion sold-out.
Din păcate a cedat clar, 1-3 (1-2), plătind tribut mai ales erorilor din defensivă, taxate fără milă de atacanții clujeni.
Partida, disputată în fața a aproape 11.000 de spectatori, a început sub semnul echilibrului. UTA a evoluat într-un sistem inedit, cu trei fundași centrali, cu Abeid și Stahl pe benzile terenului. Din păcate, au apărut apoi primele greșeli în defensiva arădeană, prima a lui Cristi Mihai, care l-a scăpat pe Jefte, apoi pasa greșită a lui Carp, aproape de careul lui Iacob.
În minutul 27 însă, tribunele au explodat, după ce UTA a deschis scorul. Fabry a urcat în banda stângă, l-a găsit pe Cooper la marginea careului mare, iar masivul atacant a preluat cu dreptul și a trimis o torpilă la vinclu, 1-0.
Bucuria arădeană a fost însă extrem de scurtă, clujenii egalând la faza imediat următoare. Abeid nu a reușit să blocheze centrarea lui Manea, Benga a fost depășit în duelul la cap cu Jefte și Carp l-a admirat pe Birligea cum a trimis din voleu sub bară, 1-1.
În minutul 41, același Carp a faultat în careu, desi a susținut că el a fost lovit. Arbitrul Găman a dictat penalty, Jefte a executat dar Iacob l-a ghicit și a respins în corner spre bucuria tribunei. Una din nou foarte scurtă, pentru că la cornerul ce a urmat, Mogoș a prelungit în careul mic, iar Carp și-a băgat mingea în propria poartă, 1-2.
După cele trei goluri a urmat… potopul, fulgere, tunete, vânt, rafale de ploaie, o dezlănțuire a naturii mai rar văzută. Prea puțin impresionat, centralul Găman a dictat nu mai puțin de opt minute de prelungiri, desfășurate într-un decor de taifun.
În timpul pauzei zonele celor două bănci de rezervă au devenit minipiscine, iar suprafața de joc s-a transformat în orezărie. Practic, în aceste condiții, totul s-a redus la încercări disperate de a controla mingea și la bubuială în față. Nu s-a mai jucat nimic. A ieșit și Cooper, a intrat Leidsman, inexistent, la fel ca și la Galați. Fabry a mai trimis câteva centrări în careu, dar practic nu a avut cine să le fructifice. Iar în minutul 85, CFR a mai lovit o dată, prin Yeboah, la o fază care a dovedit din nou labilitatea defensivei arădene. Inițial Iacob a respins șutul acestuia, cu piciorul, dar nu a mai apucat să sară încât să-l împiedice pe Yeboah să marcheze cu capul în poarta goală, 1-3. Sub privirile fundașilor centrali arădeni.
Poate e devreme pentru concluzii, au trecut doar două etape, dar UTA 2023 pare cea mai slabă variantă de la promovarea de acum trei ani. Lotul pare mai mult decât modest, cu toate compartimentele în suferință. Nu avem siguranță în apărare, nu avem inspirație la mijloc, nu avem forță în atac. Concluzia vine de la sine, fără cel puțin patru-cinci jucători de calitate nu putem emite pretenții nici măcar la menținerea în eșalonul de elită.
Mergem la Sibiu, apoi vine Iașiul, două meciuri care ne pot da măsura valorii UTA-ei la acest moment. De urmărit…
UTA: Fl. Iacob – Benga (Stroungis 64), Carp, Markov – Stahl (Roganovic 71), Cr. Mihai (Marku 53), Dumitrașcu, Abeid – Fabry, R. Pop (Mustacă 71) – Cooper (Leidsman 53). Pe bancă: Kucher – Iurasciuc, Nortey. Antrenor: Mircea Rednic
CFR Cluj: Sava – Manea, Țîru (Krasniqi 90+1), Ajeti, Mogoș (Kresic 63), Camora – R. Filip (Gneba 63), Muhar, Cvek – Jefte (Yeboah 63), Bîrligea (Otele 83). Pe bancă: Hindrich – Morgan, Fică, C. Deac. Antrenor: Andrea Mandorlini
Arbitri: George Găman (Craiova) – Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare).
No Comments
Comments for UTA și… potopul! are now closed.