Pentru a scăpa foarte simplu de nămolul rezultat în urma epurării apei reziduale a Aradului, Compania de Apă încearcă să-I convingă pe agricultori să folosească nămolul ca îngrășământ agricol. Astăzi reprezentanții companiei înscriși într-un proiect pe POS Mediu au organizat o conferință unde au fost prezenți specialişti de mediu şi din sectorul agricol.
Conducerea Companiei de Apă Arad le propune operatorilor agricoli să preia nămolul care rămâne în stația de epurare a apelor venite din rețeaua de canalizare a orașului. Dejecțiile sunt și ele tratate chimic iar ce rămâne,
Reprezentantii Companiei de Apă spun ca namolul este o resursă disponibila in cantitati tot mai mari, iar cei interesati de valorificarea ingrasamantului vor primi inclusiv consultanta gratuita privind beneficiile utilizarii pentru principalele culturi din regiune.
Gestionarea namolului reprezintă ansamblul tuturor măsurilor tehnice, legislative, institutionale, administrative, logistice, economice si financiare, prin care nămolul de epurare este eliminat final fără a periclita mediul înconjurător și a împiedica dezvoltarea durabilă a serviciilor de apă și canalizare.
Problema depozitării și valorificarii nămolurilor, este un aspect important al activității operatorului regional SC Compania de Apă Arad SA., deoarece, pe lângă aspectele de conformare cu legislația in domeniu, influențează în mod direct performanțele economice și relaționale cu cele ale consumatorilor.
Gestionarea nămolurilor se implementează în respect deplin pentru protejarea mediului înconjurător, cu prioritate pentru valorificarea acestuia în agricultură, dar fără a neglija opțiunile de depozitare și incinerare.
No Comments
Comments for Utilizarea nămolului în agricultură, un proiect de viitor are now closed.